Verweij pareert kritiek op Ajacied: “Dát is echt onzin”

Foto: Verweij pareert kritiek op Ajacied: “Dát is echt onzin”

Mike Verweij vindt de kritiek op Kenneth Taylor na zijn optreden in het Nederlands elftal niet terecht, zo vertelt hij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. Volgens de journalist moet de Ajax-middenvelder de tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Vertrouwen in Taylor

Ronald Koeman nam hem tijdens de afgelopen interlandperiode in de selectie en zette hem direct in het basisteam in het uitduel met Frankrijk. Nederland stond vrijdagavond binnen een mum van tijd met 3-0 achter, waarna de bondscoach besloot om hem nog vóór de theepauze te wisselen. Het kwam hard aan bij Taylor, maar volgens Verweij zegt het niets over zijn toekomst.

“Hij is twintig, het is uit bij Frankrijk en hij speelt in een selectie waarin twaalf spelers worden gemist”, zo somt hij de situatie op waarin Taylor zat. Er ligt dan ook een gedeelte van de verantwoordelijkheid bij Koeman. “Je wordt voor de leeuwen gegooid en als je het hem achteraf vraagt, denk ik dat hij deze wedstrijd het liefst had overgeslagen.”

“Het was heel slecht, maar het is zonder meer een heel groot talent. Hij zit bij Ajax ook niet in zijn beste fase en daardoor was het voor hem vervelend dat hij uit bij Frankrijk moest spelen. Taylor was vorig jaar best goed bij Ajax en heeft op het WK gespeeld onder Louis van Gaal. Je kunt dus niet zeggen dat hij helemaal niets kan, want dat is echt onzin.”

Taylor en Wieffer elkaars concurrenten

De oefenmeester besloot Taylor maandagavond tegen Gibraltar het gehele duel op de reservebank te laten zitten, terwijl Feyenoorder Mats Wieffer zijn debuut maakte. Op 5 april staan beide mannen tegenover elkaar in de Kuip, wanneer Feyenoord en Ajax het tegen elkaar opnemen in de halve finale van de KNVB Beker.

Gaat Taylor de top halen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
353+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie