Verbeek ontving tijdens Twente-periode kogelbrief

Foto: Verbeek ontving tijdens Twente-periode kogelbrief

Gertjan Verbeek kreeg als trainer van FC Twente te maken met serieuze bedreigingen. Zo ontving hij in het seizoen 2017/2018 zelfs een kogelbrief.

Twente beleefde een gitzwart seizoen destijds. Zeer verrassend degradeerde de kampioen van 2010 uit de Eredivisie. Verbeek, die in Enschede het roer overnam van René Hake, werd vlak voor de afdaling naar het tweede niveau ontslagen in de Grolsh Veste.

“Het vervelende is dat je als voetbaltrainer, waar je wordt beoordeeld op je prestaties, je via social media ook keihard onderuit wordt gehaald. Vooral door anonieme mensen en tot doodsbedreigingen aan toe. Die kreeg ik dan via Twitter”, zegt Verbeek in het NPO-programma De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld. “Ik heb ook wel eens een kogelbrief gehad. Die krijg je dan in een envelop.”

“Het zet je aan het denken”

De trainer stuurde niet aan op een zware straf voor de dader. “Die man is opgespoord en heeft spijt betuigd. Daar was het ook klaar mee. Maar het zet je wel aan het denken.” Bij zijn huis kreeg de Deventenaar ook geen extra beveiliging. “Nee, niet thuis, maar wel bij het wegrijden bij het stadion van Twente. Maar het is voor je gezin heel vervelend, want vooral mijn vrouw had er heel veel moeite mee en werd ook echt bang.”

Ondanks het mislukte avontuur bij Twente heeft Verbeek geen spijt van zijn keuze. “Ik heb er geen spijt van, maar ik vind het jammer dat het niet is geworden wat ik en de mensen die het toen voor het zeggen hadden zich ervan hadden voorgesteld.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie