Van Marwijk vol lof over ‘veelzijdige’ steunpilaar Feyenoord: “Hij speelt zo slim”

Foto: Van Marwijk vol lof over ‘veelzijdige’ steunpilaar Feyenoord: “Hij speelt zo slim”

Bert van Marwijk noemt Lutsharel Geertruida de grote verrassing in het kampioensjaar van Feyenoord. De voormalig bondscoach en trainer van de Rotterdammers is vol lof over de verdediger.

Van Marwijk lyrisch over Geertruida

Waar het gros van de voetbalkenners Mats Wieffer uitlichtte als dé surprise van de kampioensploeg, kiest Van Marwijk voor Geeetruida. “Helemaal een verrassing was het natuurlijk ook weer niet, omdat hij het vorig seizoen ook al goed heeft gedaan. Maar hij speelt zo slim als rechtsback en je kunt hem ook moeiteloos in het centrum zetten”, prijst de voormalig oefenmeester de 22-jarige Rotterdammer tegenover Voetbal International.

“Hij heeft zijn plek bij het Nederlands elftal ook dubbel en dwars verdiend. Normaal gesproken heb je als back bepaalde verantwoordelijkheden: zorgen dat het aan jouw kant verdedigend goed staat en zorgen dat je er af en toe overheen komt. Maar tegenwoordig moet je zo veelzijdig zijn, dat heeft ook te maken met de algemene ontwikkeling van het voetbal”, vervolgde Van Marwijk.

“Pep Guardiola is daarmee begonnen bij Bayern München. Hij stuurde Philipp Lahm als rechtsback het middenveld in. Iedereen dacht toen: Hoe kan dat, dat is toch levensgevaarlijk? Maar tegenstanders wisten er geen raad mee. En Arjen Robben kwam als rechtsbuiten telkens vrij. Nu doet Guardiola dat ineens met John Stones, die als centrumverdediger het middenveld in stapt”, analyseert Van Marwijk.

“Veel waarde voor het elftal”

“Bijna geen enkele coach durft dat soort dingen, maar Guardiola slaagt daar wel in. Bij Feyenoord heeft Geertruida nu zo’n rol. Dat doet hij heel erg goed, waardoor hij veel meer waarde heeft voor het elftal. Normaal is een back een back, dat bedoel ik niet denigrerend, maar Geertruida voegt meer toe: hij is comfortabel aan de bal, heeft de snelheid en is verdedigend goed.”

FC Emmen
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:35.

Zie je Geertruida snel een basisplaats in Oranje veroveren?

  • Ja, echt wel
  • Nee, dat is vrij ver weg
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie