Van Marwijk pleit voor Oranje-wissel: ‘Klaassen past beter in die combinatie’

Foto: Van Marwijk pleit voor Oranje-wissel: ‘Klaassen past beter in die combinatie’

Bert van Marwijk ziet kansen voor het Nederlands elftal om ver te komen op het WK in Qatar. Volgens de oud-bondscoach moet Louis van Gaal dan wel Davy Klaassen opstellen. Volgens Van Marwijk is Klaassen de ideale aanvallende middenvelder in het huidige systeem van Oranje.

In gesprek met Voetbal International stelt Van Marwijk dat Nederland genoeg klasse in huis heeft om het WK te winnen. “We hebben spelers bij Liverpool, Manchester City, Barcelona, Bayern München, Manchester United en Internazionale. Dat is de absolute top.”

In het huidige systeem is volgens Van Marwijk vooral de driehoek voorin erg belangrijk. “Als Depay gaat spelen, moet je kijken naar wie daar het beste bij past.” De oud-bondscoach pleit dan ook voor een wijziging achter de spitsen. “Ik denk dat Steven Bergwijn iets meer vanaf de zijkant dat ook met Depay heeft. Dan moet je er een goede nummer tien bij zoeken. Een loper die er overheen komt. Klaassen zou dat kunnen.”

Klaassen of Gakpo

Tegen Senegal startte Cody Gakpo vanaf die plek, maar Van Marwijk ziet toch liever Klaassen daar spelen. “Gakpo is een speler die de diepte kan bespelen, ik vraag me wel af of hij dat dan vaak doet zonder bal. Ik zie hem het liefst vanaf links en aan de bal. Maar soms gebeurt het dat iets niet past terwijl het in potentie één van je beste spelers is. Ik vind Gakpo een heel goede speler aan de bal, maar Klaassen is een voetballer die heel goed kan spelen zonder dat hij de bal vaak raakt. Als Berghuis vanaf het midden dan de ballen kan geven op de diepgaande mensen voorin, heb je denk ik wel iets wat goed bij elkaar past.”

Netherlands
Ecuador
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 16:55.

Moet Klaassen een basisplaats krijgen tegen Ecuador?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, ik vind van niet
279+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie