Van Hanegem hekelt ‘Ajax-lof’ en begrijpt ‘Feyenoord-kritiek’ niet

Foto: Van Hanegem hekelt ‘Ajax-lof’ en begrijpt ‘Feyenoord-kritiek’ niet

Willem van Hanegem vindt het nergens op slaan dat Ajax de hemel in wordt geprezen na de 0-5 overwinning op SC Cambuur. Volgens De Kromme is er nog geen reden tot euforie in Amsterdam, terwijl de oud-international vindt dat er te veel pessimisme heerst over Feyenoord.

“Ajax won van Cambuur en het lek is boven, hoorde ik ze overal roepen. Hoe kun je dat nou zeggen?”, waarmee Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad doelde op de lovende kritieken van de vele tv-analytici.

Van Hanegem stelt juist dat een schande was geweest als Ajax daar niet had gewonnen. “Cambuur staat onderaan, ze hebben pas elf goals gemaakt daar en van de 20 wedstrijden hebben ze er pas drie gewonnen. Mag Ajax daar misschien zonder problemen weggaan en de bus weer instappen naar Amsterdam?” De Kromme is dan ook cynisch richting de analytici. “Meteen concluderen dat John Heitinga de lach heeft teruggebracht, dat is wat je graag wil zien.”

Geblesseerde Bijlow

Daarnaast is Van Hanegem het ook niet eens met de kritieken op Feyenoord en dan met name aan het adres van doelman Justin Bijlow. “Die loopt een polsbreuk op en dan struikelen ze weer over elkaar om te roepen dat hij de man van glas is. Hij speelde alles dit seizoen, keepte de laatste weken heel sterk en ja, dan kun je op de training weleens pech hebben en een breukje oplopen. Dat is heel vervelend, maar die dingen gebeuren.”

Wie eindigt dit seizoen hoger?

  • Feyenoord
  • Ajax
673+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie