Van Gaal wijst ‘Oranje-Messi’ aan: “Hij ook”

Foto: Van Gaal wijst ‘Oranje-Messi’ aan: “Hij ook”

Bondscoach Louis van Gaal deed tijdens het WK nog geen beroep op Noa Lang. Toch kreeg de aanvaller van Club Brugge donderdag een cruciale functie tijdens het partijspel bij Oranje: de rol van Lionel Messi invullen.

Nederland en Argentinië strijden vrijdagavond om een plek in de halve finale van het WK. In aanloop naar dit duel gaat er veel aandacht uit naar Messi en dus kwam daar ook nadruk op te liggen tijdens de afsluitende training. Van Gaal wist wel wie hij hiervoor moest strikken.

Lang kreeg de voorkeur van Van Gaal. “Hij vond het ook logisch dat hij Messi mocht simuleren. Dat was geweldig”, lacht de bondscoach in gesprek met de NOS. Uiteraard werd ook Argentinië als collectief geanalyseerd. “Ik vond het wel opvallend dat Argentinië tegen Polen drie verschillende systemen heeft gespeeld, misschien wilden ze dat uittesten.”

In 2014 werd Oranje de WK-finale onthouden door Argentinië. Zij waren destijds te sterk vanaf de penaltystip. Er is hier goed op getraind, maar Van Gaal wil er niet op gokken. “Nee, want het blijft altijd een loterij. De druk kan je niet simuleren. Wij hebben geoefend op de trap en hoe je mensen uit hun spel kan halen, maar ik zou het er niet op aan laten komen. Het blijft een loterij, alleen hebben wij nu een plusje omdat we daarop getraind hebben.”

Wint Oranje van Argentinië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had Lang een kans verdiend in de duels tot nu toe?

  • Ja
  • Nee
343+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie