Van Gaal traint met fitte Oranje-selectie: ‘Depay wil basisplaats’

Foto: Van Gaal traint met fitte Oranje-selectie: ‘Depay wil basisplaats’

Bondscoach Louis van Gaal werkt momenteel met een compleet fitte selectie toe naar het eerste groepsduel tegen Senegal. Vrijdagochtend verscheen Van Gaal met al zijn 26 selectiespelers op het trainingsveld van de Qatar University van Doha meldt De Telegraaf. Ook met Memphis Depay, die hoopt een basisplaats te kunnen krijgen tegen Senegal.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Van Gaal prefereert voorzichtig te zijn met de huidige topscorer van Oranje. Sinds 22 september voetbalde de aanvaller van Barcelona geen wedstrijd meer. “Hij is medisch fit maar niet wedstrijdfit”, vertelde Van Gaal eerder al tegenover de media. “Daarom zie ik hem tegen Senegal niet beginnen.”

Basisplaats Depay

Depay, die zelf weer voluit in training is, denkt daar echter anders over. “De trainer en ik communiceren veel en hebben een goede band met elkaar. We weten wat verstandig is”, zo wordt de aanvaller geciteerd door de ochtendkrant.

Tegenstander Senegal zal het in ieder geval moeten doen zonder sterspeler Sadio Mané. De aanvaller van Bayern München is langdurig uitgeschakeld met een kuitblessure.

Al Thumama Stadium

World Cup Grp. A

21 november 2022

17:00

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Verwacht jij Depay aan de aftrap tegen Senegal?

  • Ja, ik denk dat hij start
  • Nee, hij begint denk ik op de bank
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie