Van Gaal legt rugnummers Pasveer en Bijlow uit: ‘Dat is geen grap’

Foto: Van Gaal legt rugnummers Pasveer en Bijlow uit: ‘Dat is geen grap’

Eerder deze week kwamen de rugnummers van de spelers van het Nederlands elftal naar buiten. Daarin vielen enkele zaken op, waaronder de toekenning van rugnummer 1 aan Remko Pasveer.

Louis van Gaal legt vandaag op de persconferentie uit dat hij bij het toekennen van rugnummers op de leeftijden van de spelers let. “Over het algemeen bespreek ik dat met de spelers, nu niet. Ik heb de spelers een nummer gegeven dat past bij hun leeftijd. Dat is geen grapje. Ik vertel nooit grapjes bij een persconferentie, ik leg uit hoe ik dat gedaan heb.” Gelet op de rugnummers lijkt Pasveer de voorkeur te krijgen boven Bijlow en Noppert, maar dat wil Van Gaal niet bevestigen. “Dat heeft te maken met leeftijd, daarom geef ik dat antwoord.”

Simons en Frimpong ‘ontboden’

In de afgelopen dagen ontmoette de bondscoach selectiedebutanten Xavi Simons en Jeremie Frimpong (rugnummers 26 en 25). “Natuurlijk heb ik ze gesproken, dat is bij mij op de eerste dag. Dan worden ze ontboden en mogen ze even praten met mij. Ik maak dan kennis met ze en ik laat ze beelden zien van bij hun club. Dan gaat het erom wat ik wel en niet wil, daar gaat het om. En om het functiepakket voor de posities waar ze kunnen spelen. Dat gaat prima. Het zijn goede jongens volgens mij.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Acht jaar geleden greep Van Gaal het spreekwoordelijke brons, dit jaar wil hij nog verder komen. “Ik geloof dat we niet de beste spelers ter aarde in ons team hebben. Maar ik geloof in het team en de tactiek. We kunnen ver komen, maar dan hebben we wel geluk nodig. Ik wil dat de spelers imagineren, daarom spreek ik over wereldkampioen worden. Als je dat kunt inbeelden, kun je het ook op het veld. Wij hebben spelers die het tactische plan perfect uit kunnen voeren.”

Wordt Nederland nummer 1 in de poule?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie zal eerste keeper zijn?

  • Pasveer
  • Bijlow
  • Noppert
972+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie