Van der Vaart duidt belangrijkste verschil bij getransformeerde De Ligt

Foto: Van der Vaart duidt belangrijkste verschil bij getransformeerde De Ligt

De transfer van Juventus naar Bayern München heeft Matthijs de Ligt goed gedaan. Dat stelt Rafael van der Vaart, die vooral te spreken is over de fysieke metamorfose van de Oranje-verdediger.

De Ligt speelde zich in de basis bij Der Rekordmeister. “Dat vind ik écht heel erg goed. Ik volg Matthijs, want ik vind hem samen met Virgil van Dijk de allerbeste verdediger die we hebben in Nederland”, zegt Van der Vaart in de studio van Ziggo Sport in de vooruitblik op de return tussen Bayern en Paris Saint-Germain. De oud-international ziet een groot verschil bij het Nederlands elftal tijdens het WK. “Toen hij op het WK speelde, zei ik al: ik vind hem te traag, te gespierd. Een beetje te… ik zeg niet te dik, want dat is hij niet.”

Wendbaarder

“Maar nu lees ik dat hij zijn voeding heeft aangepast. Ik ga niet zeggen dat hij naar mij geluisterd heeft, maar hij is anders”, ziet Van der Vaart. “Je ziet gewoon dat hij wendbaarder is, lichtvoetiger. Dan is hij één van de allerbeste talenten die we hebben. Talent nog steeds, want hij is pas 23 jaar.”

De Ligt zelf duidt het verschil in speelwijze tussen Juve en Bayern als belangrijkste oorzaak, daar is de voormalig middenvelder het niet mee eens. “Ik denk dat het echt te maken heeft met zijn fitheid. Hij is veel scherper, hij is er gewoon altijd. Hij voelt zich veel lekkerder, hij heeft niet meer die massa.”

“Als hij bij Juventus moest draaien, leek het wel Harry Maguire… Nu is hij terug in zijn oude figuur”, besloot Van der Vaart, die zich eerder negatief uitlaatte over Maguire.

Houdt Bayern de nul tegen PSG?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat zie jij als belangrijkste oorzaak van de verbeterde De Ligt?

  • Fysiek beter
  • Speelwijze Bayern
  • Iets anders…
196+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie