Van Bronckhorst: ‘Familie basis van succes Messi’

Foto: Van Bronckhorst: ‘Familie basis van succes Messi’

Giovanni van Bronckhorst speelde bij FC Barcelona lang samen met Lionel Messi, die morgen de finale van het WK gaat spelen met Argentinië tegen Frankrijk. De verwachtingen zijn natuurlijk weer torenhoog gespannen.

Van Bronckhorst speelde vier jaar samen met Messi bij Barça, dat in die periode zes hoofdprijzen pakte. “Hij was vanaf de eerste dag een fijne jongen, verlegen nog. Hij trad niet echt op de voorgrond. Sommige jongens met veel zelfvertrouwen doen dat wel, die gaan grapjes maken en praten veel. Leo niet, die deed gewoon zijn ding.”

“Hij zat altijd bij mij op het rijtje met aankleden. Ik kan dat rijtje bijna nog uittekenen. Deco, Ronaldinho, Larsson, Van Bommel, Messi en ik zaten op één rij. En op de training had ik hem, logisch misschien, ook vaak in mijn buurt. Hij speelde in de partij rechtsbuiten en ik was linksback. Het was ideaal, toen hij zo jong was, om hem voor te bereiden op wat hem te wachten stond. Tegelijkertijd was hij toen al zo goed dat mijn trainingen zwaarder waren dan de wedstrijd”, vervolgt Van Bronckhorst in De Telegraaf.

Familiemens

Familie is erg belangrijk voor Messi, weet Gio. “Die stabiele omgeving helpt hem het zo lang vol te houden. Ik herken dat. En met je familie kun je ook alle hoogte- en dieptepunten delen. Het hele gezin verhuisde ook met hem mee toen hij heel jong naar Barcelona ging. Zijn familie is de basis van het succes. Leo en ik hebben een gezamenlijke Spaanse vriend en onze band is altijd geweldig gebleven. Daarom zou ik het zo mooi vinden als hij tegen Frankrijk de bekroning voor al zijn werk krijgt.”

Scoort Messi morgen de 1-0 in de finale?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Messi morgen scoren?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
375+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie