Van Bommel pakt titel op bizarre wijze

Foto: Van Bommel pakt titel op bizarre wijze

Het is Mark van Bommel gelukt om zijn eerste hoofdprijs binnen te slepen als hoofdtrainer. Royal Antwerp FC leek een dramatische slotdag te beleven, maar in de slotfase werd de titel alsnog een feit.

Antwerp in extremis naast Genk

Club Brugge was in de Belgische kampioenspoule al afgevallen als titelkandidaat. De titelstrijd ging zodoende tussen drie clubs: Royal Antwerp FC (46 punten), Union Sint-Gillis (idem) en Racing Genk (45 punten). Op basis van doelsaldo ging de formatie van Van Bommel aan kop.

Tolu Arokodare bezorgde Genk zondagavond een 1-0 voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Antwerp. Virtueel nam die ploeg zelfs de leiding in de stand, maar Gyrano Kerk bracht de bezoekers weer op gelijke hoogte. Bryan Heynen leek het elftal van Van Bommel definitief uit te schakelen: 2-1.

Genk leek op weg naar de titel, maar zag Antwerp in extremis langszij komen. Toby Alderweireld werd de grote held in Antwerpen door er 2-2 van te maken. Antwerp mag zich daarmee kampioen van België noemen.

Union Sint-Gillis loopt titel mis

Vorig seizoen ging het voor Union Sint-Gillis mis in de play-offs en zondag ontglipte het kampioenschap men opnieuw. De formatie uit Brussel nam dankzij Simon Adingra de leiding tegen Club Brugge. Door de stand in Genk was de titel binnen handbereik, maar vlak voor tijd schoot invaller Shion Homma de titeldroom aan gort.

De gelijkmaker van Homma kwam hard aan bij Union. In extremis maakten Noa Lang en Cisse Sandra ook nog de 1-2 en 1-3 voor Club.

Wint Nederland van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

De terechte kampioen?

  • Ja
  • Nee
646+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie