Tuchel haalt uit naar Mazraoui: “Het ligt aan hem”

Foto: Tuchel haalt uit naar Mazraoui: “Het ligt aan hem”

Thomas Tuchel heeft op de persconferentie gereageerd op de eerdere uitlatingen van Noussair Mazraoui. De Marokkaan is van mening dat hij bij Bayern München te weinig speelminuten krijgt, maar de oefenmeester ziet dat anders.

Kritiek Tuchel op Mazraoui

De opvolger van Julian Nagelsmann ziet het voorlopig nog niet zitten in de kwaliteiten van Mazraoui. De rechtsback kreeg van Tuchel vooralsnog in 7 wedstrijden de kans om op het veld te verschijnen, wat in totaal goed was voor 84 minuten. In die tijd maakte hij geen onuitwisbare indruk op de hoofdtrainer, waardoor hij voornamelijk op de reservebank moet plaatsnemen.

Volgens Tuchel moet Mazraoui het echter niet hebben over zijn eigen speelminuten, maar zelf de verantwoordelijkheid nemen. “Ik wil ook dat hij meer speelt. Als hij speelt dan betekent dit dat hij de beste rechts- of linksback in de selectie is. Uiteindelijk stel je jezelf op. Het ligt alleen aan hem”, zo legt Tuchel uit aan de Duitse pers.

Het verbaast hem niet dat Mazraoui het moeilijk heeft. Tuchel stelt namelijk dat het niveau van Bayern München erg hoog ligt. “Bij Bayern is de standaard zeer hoog. Als je maar vijf minuten krijgt, dan moet je in die vijf minuten leveren. Dat is simpelweg de standaard bij deze club, want je moet altijd een topprestatie leveren.”

Spanning in Bundesliga

Door het gelijkspel van Borussia Dortmund (1-1 op bezoek bij VfL Bochum) heeft Bayern München zondagmiddag de mogelijkheid om de koppositie in de Duitse competitie over te nemen. De ploeg van Tuchel heeft namelijk een verliespunt minder dan de concurrent. Na dit weekend zijn er nog vier speelronden te gaan.

Hoort Mazraoui bij Bayern München in de basis te staan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
473+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie