Trefzekere Xavi Simons draagt bij aan vijfklapper

Xavi Simons heeft vrijdagavond zijn voeten laten spreken in de Duitse Bundesliga. Met een doelpunt en een assist leidde hij RB Leipzig naar een 5-1 overwinning op VfB Stuttgart.

Ook assist voor Oranje-international

Halverwege zag het er totaal niet naar uit dat Leipzig met een grote marge zou gaan winnen. De bezoekers uit Stuttgart gingen dankzij spits Sehrou Guirassy zelfs met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in. Zes minuten na rust maakte de thuisploeg de gelijkmaker via Benjamin Henrichs.

Kort na de 1-1 zag oud-Vitessenaar Loïs Openda zijn treffer afgekeurd worden, maar daarna ging het snel. Op aangeven van Simons maakte Dani Olmo alsnog de 2-1. De Belgische aanvaller maakte kort daarna overigens alsnog zijn treffer door er 3-1 van te maken.

Tussen de 74ste en 76ste minuut liep de marge op naar 5-1. Kevin Kampl maakte het vierde doelpunt voor Leipzig, waarna Simons zijn eerste maakte voor Die Roten Bullen. Kort daarna werd de voormalig PSV-smaakmaker gewisseld.

Scoreverloop: 0-1 (35′) S. Guirassy, 1-1 (51′) B. Henrichs, 2-1 (63′) D. Olmo, 3-1 (66′) L. Openda, 4-1 (74′) K. Kampl, 5-1 (76′) X. Simons

Gaat hij een Bundesliga-sensatie worden?