‘Leipzig ziet in Ajax-target opvolger van Xavi Simons’

Foto: ‘Leipzig ziet in Ajax-target opvolger van Xavi Simons’

Bilal El Khannouss is op de radar verschenen van RB Leipzig. De Duitse topclub ziet in de aanvallende middenvelder van KRC Genk de ideale opvolger van Xavi Simons. De clubleiding gaat ervan uit dat de Oranje-international na dit seizoen weer terugkeert naar Paris Saint-Germain.

RB Leipzig wil Bilal El Khannouss als opvolger van de gehuurde Xavi Simons

Leipzig huurt Simons dit seizoen van PSG, dat het afgelopen zomer voor 4 miljoen euro terugkocht van PSV. Dat was een schijntje voor de Fransen aangezien de 20-jarige Amsterdammers destijds zo’n 40 miljoen waard was. Door zijn ontwikkeling afgelopen jaar zou zijn transferwaarde ondertussen verdubbeld zijn. Die Roten Bullen moeten normaal gesproken na dit seizoen weer afscheid nemen van het pareltje. Het is de vraag of PSG hem dan voor de hoofdprijs gaat verkopen, of een kans geeft in het Parc des Princes.

Snel een bod uitbrengen

En dus zal Leipzig op zoek moeten naar een competente opvolger; zeker geen makkelijke opgave. Volgens de Belgische journalist Sacha Tavolieri wordt El Khannouss ondertussen als topprioriteit gezien. De Duitsers zouden de eerste gesprekken met de entourage van de Genk-creatieveling al gevoerd hebben. Naar verluidt staat het al vast dat Leipzig binnenkort een officieel bod gaat neerleggen bij de Jupiler Pro League-club voor de 19-jarige Marokkaan.

“Leipzig staat erom bekend dat ze graag snel handelen op de transfermarkt”, aldus Tavolieri bij de transfershow Wait&See op YouTube. “Leipzig zou hem zo voor volgend seizoen de tijd willen geven om zich goed te integreren in de club en het team.” Genk zou mikken op een transfersom van ongeveer 25 miljoen euro voor hun goudhaantje, wat overeenkomt met zijn huidige marktwaarde. 

In het verleden werd El Khannouss ook nadrukkelijk gelinkt aan Ajax, vooral in het vorige seizoen. Genk wist hem echter binnenboord te houden. Tijdens de huidige jaargang was hij goed voor drie treffers en zes assists in 27 competitieduels.

Goede opvolger van Xavi?

  • Ja, heeft heel veel potentie
  • Ik ben niet onder de indruk van zijn cijfers…
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie