Transferwaarde Santiago Giménez explodeert na geweldige seizoensstart

Foto: Transferwaarde Santiago Giménez explodeert na geweldige seizoensstart

Santiago Giménez is de speler met de hoogste transferwaarde van de Eredivisie. Dat blijkt na een nieuwe update van de site Transfermarkt. De Mexicaan heeft nu een waarde van veertig miljoen euro. Dat heeft Giménez natuurlijk te danken aan zijn fantastische seizoensstart bij Feyenoord: hij scoorde 12 keer in 9 officiële duels.

Nieuwe transferwaarde Santiago Giménez op Transfermarkt.nl

Bij de vorige update had Giménez een waarde van 25 miljoen euro. Daar is dus 15 miljoen bijgekomen. Met 40 miljoen euro heeft hij de hoogste transferwaarde van de Eredivisie. Dat gaat er dus waarschijnlijk voor zorgen dat het oude transferrecord van Orkun Kökçü eraan gaat.

Man in vorm

De Mexicaanse spits is uitstekend aan het seizoen begonnen, zag ook de legendarische oud-spits David Trezeguet. In 8 Eredivisie-duels scoorde Giménez 12 keer, ook gaf hij 2 assists. Door zijn goede begin is zelfs de Coen Dillen Index erbij gepakt. De voormalig PSV’er scoorde in 1956/57 liefst 43 keer in één seizoen. Als Giménez deze lijn doortrekt – een gemiddelde van 1,5 goal per wedstrijd – dan eindigt hij op 51 doelpunten.

Toch weet Giménez dat het lastig wordt om het record van Dillen uit de boeken te schieten. “Ik hoop dat ik dit doelpuntengemiddelde vol kan houden, daar ga ik hard voor werken”, zei hij in een interview met ESPN, dat hem tot Speler van de Maand september kroonde. “Soms begin je heel goed aan het seizoen, maar om dat vol te houden is het moeilijkste.”

Flinke stijgers bij Feyenoord

Giménez was niet de enige Feyenoorder die in waarde steeg. Ook Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman schoten omhoog. Dat viertal heeft samen een waarde van 125 miljoen euro. Ook staan ze in de top 10 van hoogste transferwaardes in de Eredivisie.

Top 5 transferwaardes Feyenoord

1. Santiago Giménez40 miljoen euroStijging: 15 miljoen
2. Lutsharel Geertruida35 miljoen euroStijging: 10 miljoen
3. Dávid Hancko30 miljoen euroStijging: 5 miljoen
4. Quilindschy Hartman20 miljoen euroStijging: 10 miljoen
5. Igor Paixão15 miljoen euroStijging: 5 miljoen
5. Justin Bijlow15 miljoen euro
5. Mats Wieffer15 miljoen euro

Voor hoeveel geld verkoopt Feyenoord Giménez?

  • Tussen 40 en 50 miljoen euro
  • Tussen 50 en 60 miljoen euro
  • Tussen 60 en 70 miljoen euro
  • Meer dan 70 miljoen euro
384+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie