Tottenham veegt vloer aan met Newcastle

Tottenham Hotspur blijft serieus in de race voor een Champions League-ticket voor volgend seizoen. De Londenaren boekten zondag een afgetekende overwinning op concurrent Newcastle United: 4-1.

Richarlison blinkt uit met twee doelpunten

Onder leiding van Ange Postecoglou beleefde Tottenham een vliegende start van het seizoen. Recentelijk maakte zijn team echter een vrije val op de ranglijst, waardoor winst op Newcastle nodig was om aansluiting te houden met de huidige nummer vier Manchester City. Dit fraaie Premier League-affiche ging overigens voorbij aan Micky van de Ven (Tottenham) en Sven Botman (Newcastle), die allebei herstellende zijn van een blessure.

Voormalig Willem II’er Alexander Isak kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar slaagde er niet in om Newcastle op voorsprong te zetten. Tottenham domineerde vervolgens de rest van de eerste helft en dit leidde tot een marge van twee doelpunten. Destiny Udogie opende de score voor de Londenaren alvorens Richarlison de 2-0 op het scorebord bracht.

Na rust probeerde Newcastle zich terug te knokken in de wedstrijd. De aansluitingstreffer viel niet, in tegenstelling tot de 3-0. Richarlison gooide de wedstrijd op slot met zijn tweede treffer van de wedstrijd. Spurs speelde vervolgens een gewonnen wedstrijd en liep dankzij Heung-Min Son zelfs nog uit. Het slotakkoord kwam wel op naam van Newcastle, dat de eer redde dankzij Joelinton.

Scoreverloop: 1-0 (26′) D. Udogie, 2-0 (38′) Richarlison, 3-0 (60′) Richarlison, 4-0 (85′) H-M. Son, 4-1 (90′) Joelinton