Topschutter Pavlidis geniet van AZ: “Hier droom je als kind van”

Foto: Topschutter Pavlidis geniet van AZ: “Hier droom je als kind van”

Vangelis Pavlidis stond dinsdagavond met trots ESPN te woord om het over de wedstrijd tegen Lazio te hebben. Ondanks een lastig begin trok AZ een 1-2 overwinning over de streep en daar was de aanvaller enthousiast over.

Pedro zette zijn ploeg na ruim een kwartier spelen op een voorsprong, waarna AZ beter in de wedstrijd kwam en kansen begon te creëren. Tot een doelpunt leidde het nog niet, totdat Pavlidis vlak voor rust alsnog de gelijkmaker op het scorebord zette. De Griek gaf zijn ploeg daarmee in de rust het vertrouwen om de lijn door te trekken en Lazio onder druk te houden.

Volgens Pavlidis is het een bijzondere prestatie die AZ neerzette. “Hier droom je als kind van”, zo begint hij voor de camera. “Als je hier speelt, wil je winnen ook. In het eerste kwartier speelden we niet zoals we wilden. Na hun goal gingen we wat meer spelen zoals we het graag doen, met de bal in ons bezit. Het was belangrijk dat we nog voor rust scoorden. Daarna ontsnapten we meteen.”

Aangezien de regels rondom uitdoelpunten niet meer tellen, moet AZ volgende week donderdag nog hard werken om de volgende ronde van de Conference League te bereiken. Dat weet Pavlidis als geen ander. “Er komt nog een return”, zo benadrukt hij namelijk.

Nederlands succes in Europa

Naast AZ maakt Feyenoord ook nog altijd onderdeel uit van de Conference League. De Rotterdammers nemen het donderdagavond op tegen Shakhtar Donetsk dat de thuiswedstrijden door de Russische inval in Oekraïne noodgedwongen in Warschau moet afwerken.

Maakt Pavlidis de openingstreffer tegen FC Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Pavlidis na het seizoen toe aan de volgende stap?

  • Ja, zeker
  • Nee, ik vind van niet
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie