Tagliafico als norm voor Ajax-aankoop: “Hij is een fenomeen”

Foto: Tagliafico als norm voor Ajax-aankoop: “Hij is een fenomeen”

Gaston Ávila maakte afgelopen zomer de overstap van Royal Antwerp naar Ajax, maar kon tot nu toe in Amsterdam nog maar weinig potten breken. De verdediger wil zich echter graag spiegelen aan de Zuid-Amerikanen die hem voorgingen bij Ajax en ziet in Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez en Edson Álvarez de perfecte voorbeelden.

Ávila kijkt op tegen Zuid-Amerikaanse voorgangers

Bij Ajax Inside vertelt Ávila op te kijken tegen Tagliafico. “Nico is agressief en een heel complete voetballer. Hij is iemand naar wie ik opkijk. Hij blijft maar gaan en is een fenomeen.” Ook Álvarez kan rekenen op lovende woorden. “Hij voetbalt dominant en agressief. Hij staat altijd goed gepositioneerd en kan het spel verdelen. Het is bewonderenswaardig zoals hij speelt.”

Ávila stelt dat Martínez al over een langere tijd gezien indruk op hem maakt. “Lisandro is echt een beest in het veld. Ik volg hem al sinds hij bij Newell’s Old Boys (in Argentinië, red.) speelde. Hij viel mij op door zijn manier van spelen, zijn agressiviteit. Hij speelt met het karakter van een typische Argentijn. En hij is ook nog een geweldig persoon.”

Frenkie de Jong als voorbeeld

Ook een andere Ajax-aanwinst, Sivert Mannsverk, komt te spreken over zijn idool. Frenkie de Jong is mijn favoriete speler”, vertelt de middenvelder tegenover het medium. “Hij is mijn idool van de afgelopen jaren. Hij is het voorbeeld van een moderne voetballer. Ik kijk veel naar hem en zie al zijn wedstrijden bij FC Barcelona. Ik heb ook veel van zijn wedstrijden bij Ajax gezien.”

Is Ávila een goede aankoop?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Denk het wel, maar heeft nog tijd nodig
  • Nee, kan het niveau niet aan
1560+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie