Tadic weigerde verzoekje Ajax: ‘Brengt ongeluk in Servië’

Foto: Tadic weigerde verzoekje Ajax: ‘Brengt ongeluk in Servië’

Dusan Tadic scoorde tegen Sparta afgelopen weekend zijn 99ste én honderdste doelpunt voor Ajax, in 225 wedstrijden. De Serviër, die ook nog goed was voor 107 assists, wordt door De Telegraaf al als ‘ongetwijfeld de beste Ajax-miljoenenuitgave (13,7) ooit’ bestempeld.

“Ik wist dat mijn honderdste doelpunt er aan zat te komen. Ajax wilde daarom al een filmpje opnemen, maar ik heb gezegd dat dit niet kon, omdat ik eerst wilde scoren. In Servië betekent het pech als je op iets vooruitloopt”, vertelt Tadic in de ochtendkrant. “Mijn doelpunt tegen Real Madrid-uit was het mooiste.”

Zijn doelpunt tegen Sparta vierde Tadic met de fanatieke fans. “Als de supporters je roepen en zo toezingen, dan is dat emotioneel. Ajax was altijd mijn droomclub. Samen met de fans hebben we mooie dingen beleefd en nu moeten we doorgaan.” Enkele weken terug werd door diezelfde fans nog gepleit voor een reserverol voor Tadic, maar onder John Heitinga is de linkspoot opgeleefd.

De hand van Heitinga

“John heeft grote impact op ons spel. Hij doet het erg goed. Alle credits voor hem. Iedereen vecht weer voor elkaar. Als rechtsbenige speler aan de linkerkant en linksbenige speler aan de rechterkant hebben Steven Bergwijn en Mohammed Kudus een verbindingsspeler nodig. In mijn vrije rol denk ik ze te kunnen helpen. Ik ben dan wel wat ouder, maar kan nog steeds veel rennen. Heitinga geeft iedereen duidelijke opdrachten en kiest voor wat het team nodig heeft.”

Heitinga zelf is ook blij. “Dusan is topfit. Ik heb een aantal gesprekken met hem gevoerd en samen hebben we gekeken wat op dit moment de beste positie voor hem is. In de Champions League heeft hij in een aantal topwedstrijden een grote bijdrage geleverd. Kijk ik naar dit Ajax, dan zoek ik de balans en ervaring. Hij is een jongen die direct kan leveren. Als ik zie met welke intensiteit en gedrevenheid hij druk zet, dan is dat fantastisch. Hij doet alles op honderd procent en dat motiveert de ploeg. Daarnaast zie je ook zijn bijdrage als wij in balbezit zijn. Hij is vast in het zestienmetergebied en kan goals maken en assists leveren. Dus hij is een heel waardevolle speler voor ons.”

Wordt Tadic topscorer van de Eredivisie dit seizoen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Tadic is nog altijd wereldtop

  • Eens
  • Oneens
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie