Tadic uitgesproken over interim-manager Heitinga

Foto: Tadic uitgesproken over interim-manager Heitinga

Dusan Tadic fungeerde vandaag tegen Excelsior (1-4) als spits en leverde prompt twee assists en een doelpunt. De Serviër vertelt na afloop dat hij een goede eerste indruk kreeg van interim-manager John Heitinga.

Heitinga is vooralsnog doorgeschoven vanuit Jong Ajax als opvolger van Alfred Schreuder, die donderdag na het gelijke spel tegen FC Volendam werd ontslagen. “Hij heeft een grote indruk gemaakt. Hij is een echte Ajacied en de fans houden van hem. Hij heeft veel energie en enthousiasme. Hij is erg duidelijk tegen de spelers en dat is goed. Het is een kind van Ajax en hij weet dat de club inhoudt. Het is niet mijn keuze, maar de eerste indruk is geweldig. Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om de trainer van Ajax 1 te zijn”, vertelt Tadic op ESPN.

Heitinga zei zelf na zijn vuurdoop over een mogelijke permanente aanstelling bij de hoofdmacht: “Het is iets wat ik niet in de hand heb. Het zijn de keuzes van de club. De club heeft mij gevraagd om hier te helpen. Het enige wat ik kan laten zien, is de samenwerking met de spelers en de staf. En uiteindelijk het resultaat op het veld. Er zullen gesprekken volgen en ik denk dat we uiteindelijk de meest verstandige keuze voor de club moeten maken. Ik denk dat we morgen weer bij elkaar komen. Als er duidelijkheid komt, krijgen jullie het te horen. Ik kan daar niets over zeggen.”

Tadic opgelucht

Tadic was erg opgelucht met eindelijk weer eens een zege in de Eredivisie. “Eindelijk winnen we weer een wedstrijd. We begonnen niet goed en hadden problemen in onze restverdediging. We kregen counters tegen, waarbij Gerónimo (Rulli, red.) een aantal goede reddingen verricht. Er is nog genoeg te verbeteren, maar het belangrijkste is dat we eindelijk weer winnen.”

Zoals gezegd stond Tadic in de spits, niet zijn lievelingspositie. “Het is geen probleem. Ik wil gewoon alles voor Ajax doen. Om Ajax kampioen te maken en alles voor de club te doen. Het maakt niet uit op welke positie dat is. Ik denk dat ik erg goed kan spelen op die positie. Ze hoeven alleen maar te rennen en ze zullen de bal krijgen. Sommige spelers weten dat al en sommige misschien nog niet.”

Wint Ajax de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax moet Heitinga permanent aanstellen

  • Eens
  • Oneens
430+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie