Tadic: “Hier moet Ajax lering uit trekken, dit was teveel”

Foto: Tadic: “Hier moet Ajax lering uit trekken, dit was teveel”

Ajax betaalt momenteel de tol dat het afgelopen zomer veel spelers zag vertrekken. Dat is de conclusie van aanvoerder Dusan Tadic. De Servische aanvaller stelt dat dat er simpelweg teveel waren. Een wijze les voor de toekomst.

In gesprek met Voetbal International begint Tadic met het opnoemen de idealen van de club. “Pak Schaal, pak prijzen, pak alles. Dat is Ajax. Dat moet Ajax ook zijn, dat is de kracht van deze club, dat past hier. Ik vind dat mooi, wij moeten altijd de beste zijn.”

“Dit seizoen is er veel veranderd, ook nog eens in een heel apart seizoen door het WK. We moesten gaan bouwen aan een nieuwe ploeg. Dertien spelers zijn vertrokken, dertien! Het is daardoor gewoon een heel moeilijk seizoen. Een paar goede spelers vervangen, dat is het lot van Ajax, maar dit was gewoon te veel”, vervolgde Tadic.

Lering uit trekken

Tadic wil naar de toekomst kijken. “Terugkijken heeft echt geen zin, hier moet lering uit worden getrokken. We moeten geen excuses zoeken, we moeten nu als strijders opstaan. De spelers die er nu zijn, moeten het laten zien. Iedereen die hier is, moet alles geven voor Ajax. Met de spirit van de afgelopen seizoenen. Dat moet het fundament zijn waar we op bouwen, elke dag.”

Na een aantal dominante jaren zit Ajax dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen. De Amsterdammers staan momenteel vierde, op vijf punten achterstand van koploper Feyenoord. Zondag is het erop of eronder voor de ploeg van Alfred Schreuder in De Klassieker.

Maakt Tadic zondag de eerste goal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mee eens?

  • Zeker wel
  • Niet echt
411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie