Suárez ‘bekritiseert’ Neymar: ‘Manchester City…’

Foto: Suárez ‘bekritiseert’ Neymar: ‘Manchester City…’

Lang waren ze onderdeel van het legendarische trio MSN, want samen maakten ze met regelmaat menig verdediger het leven zuur. Maar inmiddels is dat verleden tijd, en voetbalt Luis Suárez bij het Braziliaanse Grêmio en is Neymar in Parijs onderdeel van een andere fenomenaal trio (samen met Lionel Messi en Kylian Mbappé). In een interview met de Spaanse krant Marca gaat Suarez in op het vertrek van Neymar bij FC Barcelona.

Dat Neymar talent heeft en bij tijd en wijle spel laat zien dat een lust voor het oog is, erkent iedereen. Maar toch kun je ook wel stellen dat de Braziliaan, tot nu toe, niet alles uit zijn carrière gehaald heeft. Want met maar één Champions League en geen grote prijs met Brazilië, is de prijzenkast, met het talent dat Neymar tot zijn beschikking heeft, behoorlijk leeg. 

Dat vindt ook zijn vriend en voormalig ploeggenoot Luis Suárez. Die beweert dat als Neymar bij Barcelona gebleven was, zijn prijzenkast nu een stuk meer was gaan glimmen: “Als Neymar bij Barcelona was gebleven, had hij zeker een Ballon d’Or gewonnen. Mijn mening is dat als ik was gebleven, hij had gewonnen.” Een poging om Neymar in Catalonië te houden mislukte: “We gingen met Neymar praten en zeiden tegen hem: Ney, als je alles wilt winnen, blijf dan hier. Er zijn allemaal omgevingen die soms moeilijk te controleren zijn”, geeft Suárez aan. 

‘Manchester City beter dan Paris Saint Germain’

Bij PSG lukt het Neymar tot zover nog niet om zijn stempel echt te drukken. Volgens Suárez ligt dat mede aan de keuze die zijn maatje heeft gemaakt om naar Frankrijk te gaan: “Wij als vrienden, adviseerden hem om te blijven, maar het is zijn beslissing, die van zijn familie. We zeiden: Neymar, Engeland is beter. Manchester City, wij geloven dat het voetbal daar beter zal zijn. Maar in Frankrijk?”, vraagt Suárez zich af.

Heeft Suárez gelijk?

  • Ja
  • Nee
712+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie