‘Steunpilaar AZ vertrekt naar Serie A’

Foto: ‘Steunpilaar AZ vertrekt naar Serie A’

Sam Beukema geniet naar verluidt buitenlandse interesse. Zo zou Bologna de pijlen hebben gericht op de 24-jarige verdediger van AZ.

Dat meldt transferexpert Gianluca Di Marzio. De Italiaan denkt dat het lastig wordt voor de Serie A-club om Beukema los te weken uit Alkmaar. Wel weet hij dat de zaakwaarnemer van de stopper is gesignaleerd in Bologna. Dit terwijl er nog geen gesprekken zijn gepland met de leiding van de geïnteresseerde club.

Di Marzio beschrijft Beukema als een ‘moderne verdediger, die fysiek sterk en ook snel is, en daarnaast goed in de opbouw’. AZ haalde Beukema in de zomer van 2021 op bij Go Ahad Eagles, nadat de Deventenaar een belangrijk aandeel had in de promotie. Gedurende het vorige seizoen knokte onze landgenoot zich in de AZ-basis en is daar een belangrijke kracht in de defensie. Beukema heeft nog een verbintenis tot 2026 in het AFAS Stadion. Zijn waarde is recent gestegen naar zo’n 3 miljoen euro.

Nederlandse enclave

Bologna is ook dit seizoen een stabiele middenmoter in de Serie A. Momenteel staat ze elfde op de ranglijst. De voorbije jaren kijkt de ploeg steeds vaker naar Nederlandse versterkingen. Momenteel spelen Jerdy Schouten, Denso Karius en Joshua Zirkzee in Bologna. Recent kwamen ook Sydney van Hooydonk (momenteel verhuurd aan sc Heerenveen) en Stefano Denswil uit voor de club met rood-blauw tricot.

Wint Bologna vanavond van Atalanta?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Beukema toe aan een buitenlandse stap?

  • Zeker
  • Nee, lekker bij AZ blijven
1032+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie