STEM op de LINKERMIDDENVELDER | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de LINKERMIDDENVELDER | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. De positie van linkermiddenvelder is de volgende waar we op kunnen stemmen. Wie van de volgende vier was de beste linkermiddenvelder in de Eredivisie afgelopen seizoen?

Linkermiddenvelder SN Team van het Seizoen: Reijnders, Kökcü, Tannane of Eiting?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Tijjani Reijnders (AZ)

Tijjani Reijnders deed het dit Eredivisie-seizoen zó goed bij AZ dat hij van bondscoach Ronald Koeman mee mag naar de Nations League Finals. De linkermiddenvelder van AZ is de controleur in Alkmaar, maar ook de man die het spel versnelt en de passjes op het juiste moment verstuurt (89 procent accuraat). Bovendien heeft Reijnders ook nog een krachtig afstandsschot in de benen. Voor het doel was hij van waarde met 4 goals en 6 assists. AZ moet deze zomer de aanbiedingen van zich afslaan om Reijnders te behouden. Hij is in ieder geval al klaar voor het SN Team van het Seizoen.

Orkun Kökcü (Feyenoord)

Met Orkun Kökcü heeft Reijnders heftige concurrentie. De Feyenoord-aanvoerder is altijd nog pas 22, maar wordt elk seizoen beter. Afgelopen seizoen was zijn allerbeste. De linkermiddenvelder (trainer Arne Slot speelde met de punt naar voren) leidde Feyenoord naar de landstitel met onder meer 8 doelpunten en 3 assists. Hij is de man die weet wanneer er pressie moet worden gezet en wanneer een versnelling geplaatst moet worden. Ook ziet hij altijd de vrije man en legt hij de balletjes eenvoudig weg. Kökcü heeft al duidelijk laten weten dat hij klaar is voor een stap hogerop. SN Team van het Seizoen zou dat stapje kunnen zijn.

Oussama Tannane (NEC)

We houden bij het SN Team van het Seizoen van stilisten en Oussama Tannane is daar één van. De Marokkaanse middenvelder is de publiekstrekker bij NEC. In Nijmegen kopen ze een kaartje puur om Tannane te zien schitteren. Nog steeds wisselt hij briljante momenten af met domme dingen, maar die domme dingen zien we steeds minder. 6 doelpunten en 9 assists kwamen op zijn naam, maar nog meer is hij de man van de losse pass, die geniale ingeving en dat ondenkbare trucje. Tannane valt zo erg op dat ze bij Studio Voetbal speciaal een rubriek aan hem hebben gewijd. Krijgt Tannane ook van jou zoveel waardering?

Carel Eiting (FC Volendam)

Over mannen met passjes gesproken: Carel Eiting. De door Ajax opgeleiden linkermiddenvelder is dé man van de pass, de voorzet en de dode spelsituatie. Dat doet Eiting bij FC Volendam. Aan De Dijk kwam hij tot 3 doelpunten en liefst 10 assists. Hij speelde alles, stond 34 keer in de basisopstelling en kwam tot het verbluffende aantal van 3036 Eredivisie-minuten. Wie een speler als Eiting wisselt is ook eigenlijk een beetje gek. Wij zien hem in ieder geval niet als wissel voor het SN Team van het Seizoen. Wat jij?

SN Team van het Seizoen: wie moet er links op het middenveld?

  • Tijjani Reijnders (AZ)
  • Orkun Kökcü (Feyenoord)
  • Oussama Tannane (NEC)
  • Carel Eiting (FC Volendam)
1125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
159+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
75+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
50+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
29+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
373+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
142+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
39+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
200+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
80+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
110+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
552+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
239+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
321+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1200+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
188+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8638+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
2027+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3374+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
767+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
1030+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie