Minteh maakt Hato kotsmisselijk, platte kar van stal | SN Team van de Week 29

Foto: Minteh maakt Hato kotsmisselijk, platte kar van stal | SN Team van de Week 29

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag… Nee! Dat is helemaal niet de vraag! 6-0! Speelronde 29 was de speelronde van De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax en die werd glansrijk gewonnen door de Rotterdammers, die Gerónimo Rulli liefst zes keer passeerden. Werden er verder nog wedstrijden gespeeld? Natuurlijk. PSV tegen AZ bijvoorbeeld, met Eindhovense glorie voor en na, én de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC. Het werd een tranendal voor de Arnhemse degradatiekandidaat, met 0-3 verliezen van de aartsrivaal in de GelreDome… au, au, AU! Het mag geen verrassing heten dat Feyenoord, PSV en NEC goed vertegenwoordigd zijn in het SN Team van de Week!

SN Team van de Week 29: Minteh en Paixão draaien tegenstanders horendol

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Het was het weekend van een historische Klassieker, want nog nóóit won Feyenoord er eentje met maar liefst zes doelpunten verschil. Tot deze zondag dus: Ajax werd afgeslacht in De Kuip, waar men ‘tien, tien, tien’ en ‘always look on the bright side of life‘ zong. En die ‘bright side of life‘, die is wel gevonden door de elf gelukkigen die ons Team van de Week hebben gehaald. Natuurlijk wordt Feyenoord goed vertegenwoordigd, met vier man, en natuurlijk is PSV ook van de partij. De spelers van trainer Peter Bosz staan binnenkort op de platte kar, dat mogen we nu toch wel zeggen, maar Malik Tillman, Johan Bakayoko en Luuk de Jong zijn natuurlijk véél blijer met een uitverkiezing voor het SN Team van de Week. Wie geeft ze ongelijk?

Keeper: Jasper Cillessen (NEC)

Het zijn wel de weken van Jasper Cillessen! De keeper van NEC hield zijn eerste Eredivisie-strafschop tegen in de wedstrijd tegen PSV, excelleerde óók tegen Fortuna Sittard en deed precies datzelfde in de Gelderse derby tegen Vitesse. De 34-jarige Nijmegenaar verrichtte in het hol van de leeuw (in de GelreDome dus) zes reddingen waarvan 50 procent, drie dus, bij schoten die gelost werden in zijn eigen zestienmetergebied. Cillessen was een slot op de deur, een muur die niet te slechten viel voor Vitesse én als hij dit volhoudt… misschien dat hij dan wel mag hopen op een belletje van bondscoach Ronald Koeman. ‘Hé Jasper, heb je misschien zin om mee te gaan naar Duitsland?’

Rechter centrale verdediger: Youri Baas (NEC)

Van de ene NEC-afgezant naar de andere. Eigenlijk is het een kriem om Youri Baas op te stellen als rechter centrale verdediger, want we hebben hier toch echt te maken met een rechtsback, maar gezien de aanvallende stootkracht van ons elftal konden we niet anders! De jonge vleugelverdediger is nog altijd eigendom van Ajax, maar speelt dit seizoen op huurbasis in Nijmegen en daar ontwikkelt hij zich stormachtig. Tegen Vitesse was hij goed voor één assist (op de 0-3 van Sontje Hansen) en maakte hij überhaupt veel indruk met zijn rushes langs de zijlijn. Een terecht uitverkiezing voor het SN Team van de Week 29, wat ons betreft. Zo heel gek is dat niet, want wij hebben het SN Team van de Week 29 gemaakt.

Centrale verdediger: Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Ajax schoot in De Klassieker tegen Feyenoord één keer op doel. Eén keertje maar. Niet twee keer, één keer. Lutsharel Geertruida bleef soeverein overeind tegenover de aanvallers van de aartsrivaal uit Amsterdam. Hij kwam geen enkele keer in de problemen en stoomde een paar keer (op Jaap Stam-achtige wijze) op. Misschien deed Bart Nieuwkoop het nog wel ietsjes beter, maar om nou twee rechtsbacks (Nieuwkoop én Youri Baas) in een driemansverdediging te zetten, dat ging ons wat ver. Geertruida it is in het SN Team van de Week 29.

Linker centrale verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Feyenoord beschikt over verschillende verdedigers die goed in de markt liggen. De bovengenoemde Geertruida, de geblesseerde Quillindschy Hartman, de talentvolle Thomas Beelen… Maar eigenlijk halen ze het allemaal niet bij Dávid Hancko. De Slowaak doet het de laatste tijd geweldig met de hoofdletter G in Rotterdam-Zuid en is ook opvallend vaak trefzeker. Daarbij maakt het niet eens zoveel uit waar hij staat, in het hart van de verdediging óf op de positie van linksback. Hancko is altijd en overal gevaarlijk, vooral bij dode spelmomenten en ook tegen Ajax liet hij weer zien wat hij waard is!

Middenvelder: Marko Vejinovic (Heracles Almelo)

Op z’n oude dag liet Marko Vejinovic (34) zijn fluwelen techniek nog eens zien. Dankzij zijn prachtige rechterbeen won zijn Heracles Almelo bij Sparta (1-2) en lijkt het er nu toch echt op dat Heracles zich veilig heeft gespeeld. Zeker na de knappe 5-0 zege op AZ, kan dat toch niet meer misgaan? Vejinovic weet dat dat nog wel kan. Want twee seizoen geleden leek Heracles veilig en in de laatste speelronden gaf de club een dikke voorsprong uit handen en degradeerde het uiteindelijk naar de Eerste Divisie. Maar Marko Vejinovic mag nu vooral genieten van zijn geweldige assist op de gelijkmaker en zijn keurige statistieken (2/2 op tackles, 46 op 58 passes, 6 van de 9 op dieptepasses). En natuurlijk zal hij nog meer genieten dat hij in het SN Team van de Week 29 zit.

Middenvelder: Malik Tillman (PSV)

Dat geldt natuurlijk ook voor Malik Tillman. Hij was de grote uitblinker bij de eclatante zege van PSV op AZ (5-1). De Amerikaanse aanvallende middenvelder komt steeds beter tot zijn recht in Eindhoven. Hij laat zijn subtiele voetbewegingen steeds vaker zien en vooral zijn passing en inzicht vallen op. Dat hij dan met 2 assists op het scorebord in het Philips Stadion komt is niet zo gek. Eentje op inzicht en snelheid en die andere zeer technisch met zijn bovenbeen. Hij creëerde daarnaast de meeste kansen van iedereen (4) en was met 86 procent nauwkeurig in zijn passes. Wij willen meer Amerikaanse klasse zien en schreven hem als eerste op voor het SN Team van de Week 29.

Middenvelder: Filip Krastev (PEC Zwolle)

Dat deden we niet gelijk bij Filip Krastev van PEC Zwolle, maar na zijn heerlijke assist tegen Excelsior (2-1) had hij zijn basisplaats in het SN Team van de Week 29 veroverd. Een bijzondere speler die Bulgaarse middenvelder (22). Op alle statistieken blinkt hij uit. Hij creëerde de meeste kansen van iedereen (5), gaf de meeste passes (50) en was de speler tegen wie de meeste overtredingen (3) werden begaan. Hij moet in de duels nog wat sterker worden. Hij won slechts 6 van zijn 17 duels en verloor met 11 duels de meeste confrontaties van alle spelers. Gelukkig gaat hij deze week met onze fitnesstrainer aan de slag.

Aanvallende middenvelder/nummer 10 én SN Sterspeler: Yankuba Minteh (Feyenoord)

Als je een rechtsvoor hebt die heeft uitgeblonken namens de aankomende landskampioen van de Eredivisie in een relatief moeilijke wedstrijd tegen AZ, maar je wordt vervolgens geconfronteerd met een ándere rechtsvoor die de sterren van de hemel speelt in misschien wel het belangrijkste duel van het jaar, wat doe je dan? Dan verzín je natuurlijk een positie zodat je beiden in je elftal op kunt nemen! Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh deed het geweldig in De Klassieker tegen Ajax en was een ware plaag voor linksback Jorrel Hato, toch geen kleine jongen. De Gambiaan speelde zijn directe tegenstander horendol en was zelfs de oorzaak dat John van ‘t Schip ingreep: hij bespaarde zijn talent verdere vernedering.

SN Team van de Week 29.

Aanvaller: Johan Bakayoko (PSV)

Dat heeft Johan Bakayoko van PSV niet nodig. De gespierde en vliegensvlugge Belgische buitenspeler blonk weer eens uit in Eindhoven. Vanaf rechts leidde hij zijn ploeg naar de ruime zege op AZ (5-1), waarin hij 7 van zijn 8 duels won. Ook tegen hem werden de meeste overtredingen begaan (4) en dat is ook wel logisch, want hoe moet je hem anders afstoppen. Niet alleen had hij 1 assist en 1 doelpunt, hij gaf ook een geweldige voorassist. Het gaat voor PSV een hels karwei worden om de nog altijd pas 20-jarige Bakayoko deze zomer in Eindhoven te houden.

Aanvaller: Luuk de Jong (PSV)

Luuk de Jong (33) blijft wel in Eindhoven om daar zijn carrière af te sluiten. Daar kan nog wel een jaartje bij komen na het geweldige seizoen dat hij heeft. 5 wedstrijden vond hij het net even niet en ook tegen AZ leek het minder te gaan na een paar grote gemiste kansen. Maar De Jong richtte zich op, keek omhoog en ging door. Zoals hij altijd doorgaat en daardoor bezorgde hij PSV met zijn 2 doelpunten de weg richting het kampioensfeest. In 29 Eredivisie-wedstrijden staat hij alweer op 24 doelpunten en 11 assists. Droomcijfers en niet meer dan normaal dat je dan een abonnement hebt op het SN Team van de Week. Afgelopen zaterdag besloot De Jong om daar weer eens gebruik van te maken. Tot de volgende keer Luuk!

Aanvaller: Igor Paixão (Feyenoord)

Bij de aanvallers van Feyenoord is het vaak een beetje ‘alles of niets’, maar tegen Ajax in De Klassieker was het duidelijk ‘alles’. Igor Paixão scoorde twee keer en was Anton Gaaei én Devyne Rensch duidelijk de baas. Vooral de laatstgenoemde Ajacied beleefde een vervelende middag tegen de Braziliaan, die het bij tijd en wijle deed lijken alsof zijn tegenstander de grasmat van De Kuip had betreden op klapschaatsen. Kleintje Pils, kom er maar in, speel eens een liedje voor de rechter vleugelspits van ons Team van de Week!

Je mag één aanvaller kiezen…

  • Minteh
  • Paixão
  • De Jong
  • Bakayoko
360+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie