Statistiek zegt Vitesse-doelman Room niets: “Een slecht teken”

Foto: Statistiek zegt Vitesse-doelman Room niets: “Een slecht teken”

Het zijn zware tijden voor degradatiekandidaat Vitesse, dat vrijdag verloor bij PEC Zwolle (1-0). Doelman Eloy Room werd één keer geklopt, maar verrichtte ook zeven reddingen. Van alle keepers in de Eredivisie heeft hij dit seizoen de meeste ballen tegengehouden, maar dat vindt hij eerder een slecht teken. “Dat is geen goede statistiek“, aldus Room tegenover SoccerNews.

Interview met Eloy Room, keeper van Vitesse

Na afloop van het verloren duel met PEC was Room boos en teleurgesteld. Niet eens vanwege het tegendoelpunt, waar Eliano Reijnders veel tijd kreeg om te schieten, maar vooral vanwege het spel van Vitesse. “Bij de 1-0 is er nog niet zoveel aan de hand. Daarna moeten we uit een ander vaatje tappen. We halen niet ons hoogste niveau en dat moeten we halen om punten te pakken. Ik ben geen spits of aanvaller, dus voor mij is het makkelijk praten, maar we moeten opportunistischer zijn. Meer schieten van afstand en proberen wat te creëren. Dat deed PEC wel.”

Alle degradatieclichés zijn momenteel toepasbaar op Vitesse. Elke wedstrijd is een finale en de nummer achttien zit in de hoek waar de klappen vallen. “De ranglijst liegt niet. We staan waar we moeten staan. Het is makkelijk om te wijzen naar elkaar, maar er zijn momenten waarop we meer kunnen geven als team zijnde. Ik wou dat ik die ballen er zelf in kon schieten, maar dat kan helaas niet.”

90 reddingen

Van Room kan niet worden gezegd dat hij zijn werk niet doet. De doelman verrichtte dit seizoen al negentig reddingen, meer dan iedere andere keeper in de Eredivisie. “Dat is geen goed teken, maar het verbaast me niets. Ik heb het elke week druk. Ik doe wat ik moet doen en probeer het team te helpen waar ik kan. Maar verder zeggen die statistieken mij niet zo veel. Eigenlijk is het geen goede statistiek. Ik hoop gewoon dat we nu punten gaan pakken. Dat is echt nodig.”

De situatie van zijn club gaat Room aan het hart. Hij werd opgeleid in Arnhem en kwam deze zomer terug uit de Verenigde Staten om Vitesse te helpen. “Ik ben een aantal jaar weggeweest, maar ik had niet verwacht dat de club er zo voor stond. Vorig seizoen was een moeilijk jaar en deze situatie is helemaal niet fijn. We zitten hier met zijn allen in en moeten er samen uitkomen. Ik stap elke week het veld op om alles te geven. De ommekeer moet nu echt gaan komen.” Het gat met de veilige vijftiende plek is momenteel zeven punten.

Gaat Vitesse zich nog handhaven?

  • Ja, de ommekeer komt.
  • Nee, degradatie lonkt.
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:25
5+
Barkas reageert op ‘Utrecht-vertrek’
21:14
50+
‘Ajax krijgt slecht nieuws uit Londen’
21:01
87+
Transfer voor Hancko? “Helemaal gek van Liverpool”
20:45
163+
‘Arne Slot breekt met Premier League-traditie’
20:33
29+
Ten Hag onder vuur: “Geen duidelijke identiteit”
20:28
11+
Leverkusen kan niet verliezen, Serie A-kraker onbeslist
20:11
222+
‘Toekomst Hirving Lozano staat vast’
20:04
23+
Ten Hag slaat terug: ‘United is dynamisch en vermakelijk’
19:46
521+
‘Exit voor Van Bommel en Overmars’
19:34
83+
Sturing spreekt klare taal in Vitesse-kleedkamer
19:23
36+
Bayern tussen hoop en vrees over De Ligt
19:11
517+
‘Liverpool-selectie velt oordeel over Slot’
19:00
755+
‘Hakim Ziyech keert zich tegen Ajax-besluit’
18:45
66+
NEC zoekt naar frisheid na bekerfinale, tevredenheid over puntenverlies Ajax
18:21
54+
Onana voorkomt heldenrol Antony bij flater Man United
17:59
32+
Leipzig maakt korte metten met concurrent Dortmund
17:35
54+
Amorim betuigt spijt na onderhandelingen in Londen: “Ik vraag om vergiffenis”
17:13
71+
Girona wint nadat doelman op bijzondere wijze penalty stopt
16:49
85+
Tuchel neemt woorden Hoeness hoog op: “Dit raakt mij als trainer”
16:28
301+
Bizarre beelden: flinke ruzie tussen Klopp en Salah aan de zijlijn
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie