Spaanse subtopper dichtbij Champions League-deelname

Real Sociedad speelt aankomend seizoen zo goed als zeker in de Champions League. De Spanjaarden wonnen dinsdagavond met 1-0 van UD Almería en zijn daardoor dichtbij een ticket voor het miljardenbal.

Overwinning op Almería

Beide clubs speelden een stroef duel, maar na de rode kaart van Colombiaan Luis Suárez brak de wedstrijd los. De bezoekers moesten met een man minder verder, waardoor Real Sociedad kans zag om extra druk op de tegenstander te zetten. Het resulteerde in de blessuretijd van de eerste helft in een treffer van Takefusa Kubo.

In de tweede helft slaagde Almería, dat in de degradatiestrijd hoopte op minimaal een gelijkspel, er ook niet in om te scoren, waardoor de drie punten naar de gastheer gingen. Het betekent voor Real Sociedad dat de droom om volgend seizoen in de Champions League actief te zijn, bijna niet meer kan worden misgelopen.

Gevecht om vierde plek

Het verschil tussen nummer 4 Real Sociedad en achtervolger Villarreal is namelijk opgelopen tot 8 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het voor Villarreal bijna onmogelijk geworden om nog bij de eerste vier clubs te eindigen. De club heeft de komende periode nog wedstrijden tegen Cádiz, Rayo Vallecano en Atlético Madrid op het programma staan.

Bij een puntverlies in een van de wedstrijden van Villarreal is Real Sociedad al zeker van een Champions League-ticket. Het moet zelf nog spelen tegen Atlético Madrid en Sevilla. Mocht het daaraan slechts een punt overhouden en Villarreal alle duels winnen, dan behoudt Real Sociedad de huidige positie. In dat geval telt namelijk het onderlinge resultaat.

Wint Real Sociedad op bezoek bij Atlético Madrid?