Voorspelling: de Champions League begint weer, wie pakt direct een voordeel?

Foto: Voorspelling: de Champions League begint weer, wie pakt direct een voordeel?

De transferperiode zit erop en alle competities zijn weer in volle gang. Dat betekent dat het ook weer tijd is voor de knock-outfase van de Champions League. De eerste acht ploegen komen deze week in actie. Wie van hen beginnen met een goed resultaat? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden RB Leipzig – Real Madrid, FC Kopenhagen – Manchester City, Lazio – Bayern München en Paris Saint-Germain – Real Sociedad.

RB Leipzig – Real Madrid

In de groepsfase eindigde RB Leipzig nog op de tweede plek, maar aangezien de koppositie was voor regerend winnaar Manchester City is dit niet direct een schande. Het probleem is vooral dat het weinig hoogstaand was. Ook tegen andere tegenstanders Young Boys en Rode Ster Belgrado lukte het Leipzig namelijk niet om de nul te houden. In de competitie zoeken de mannen van coach Marco Rose nog naar de goede vorm. Na drie nederlagen werd van Union Berlin gewonnen en tegen FC Augsburg met 2-2 gelijkgespeeld.

Het mag geen verrassing heten dat we Real Madrid nu nog actief zien in de Champions League, als recordwinnaar van het complete toernooi. Het lukte in de groepsfase om alle wedstrijden te winnen. In de drie uitduels kreeg Real wel vijf tegengoals. Met Thibaut Courtois, Antonio Rüdiger, David Alaba en Éder Militão missen er veel verdedigers, waardoor er wellicht wat minder defensieve zekerheid is. Voorin zal het gemis van Jude Bellingham flink gevoeld worden.

Wedtip RB Leipzig – Real Madrid

Normaliter belooft dit duel een zware dobber te worden voor Real Madrid, dat defensief niet bepaald op haar sterkst voor de dag kan komen. Maar Leipzig is bezig aan een enorm slechte reeks en schuttert achterin ook geregeld. Ook zonder Bellingham zijn de bezoekers hier de favoriet. Daarom de tip: wedden op ‘Real Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.12 bij Unibet.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Kopenhagen – Manchester City

Het mag oprecht een enorme stunt genoemd worden dat FC Kopenhagen zich in de achtste finales van de Champions League kan melden. De Deense regerend kampioen presteerde dit voor het laatst in het seizoen 2010/11. FC Kopenhagen kan al het vertrouwen gebruiken, maar dat moet het van ver terughalen. De laatste officiële wedstrijd was op 12 december. Zeker door de loting, die de Denen koppelde aan een van de grootste clubs van Europa, zal de verwachting zijn dat Kopenhagen vooral de schade beperkt wil houden.

Manchester City kreeg op papier de makkelijkste loting, maar het zou niet de eerste club uit haar stad zijn die dit seizoen struikelt over Kopenhagen (de Denen hielden in hun groep Manchester United achter zich). Toch zou er ook tegen een sterkere tegenstander weinig reden zijn tot paniek. De laatste keer dat City niet won was op 16 december en daarna werd tien keer op rij de volle buit binnengehaald. In zes van die wedstrijden lukte het de mannen van coach Josep Guardiola zelfs om geen tegengoal te hoeven slikken.

Onze voorspelling

Alles aan deze loting schreeuwt dat Manchester City zowel uit als thuis een overwinning zal pakken. Voor Kopenhagen is het hopen op een enorme stunt. De Engelse club laat al een tijd langer een goede vorm zien en zal deze nu voort willen zetten. Daarom is onze voorspelling ‘Manchester City wint en houdt de nul’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.79 bij Unibet.

Manchester City wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lazio – Bayern München

Lazio won afgelopen weekend met 1-3 van Cagliari en die punten kon de Romeinse club goed gebruiken. In de drie wedstrijden ervoor werd namelijk maar één punt behaald. In de groepsfase van de Champions League eindigde Atlético Madrid boven Lazio. Vooral in thuiswedstrijden maakte de Italiaanse ploeg indruk. Na een initiële 1-1 tegen de Spanjaarden werd van Feyenoord (1-0) en Celtic (2-0) gewonnen. Van dat thuisvoordeel hoopt de club ook nu te profiteren.

Hoe lang houdt men vertrouwen in Thomas Tuchel? Dat is de vraag die veel supporters van Bayern München bezighoudt. Zoals elk seizoen was de recordkampioen ook dit jaar de grote favoriet voor de Duitse titel, maar afgelopen weekend verstevigde Bayer Leverkusen de koppositie door overtuigend met 3-0 van Bayern te winnen. Nu moet Tuchel het ook doen zonder Alphonso Davies, Konrad Laimer, Serge Gnabry en Kingsley Coman.

Voorspelling Lazio – Bayern München

Twee teams tegenover elkaar die allebei op zoek zijn naar een goede vorm: dat betekent dat het beide kanten kan opgaan. Bayern heeft meer kwaliteiten op het veld staan dan Lazio, maar dat is geen gegeven dat die ploeg ook gaat winnen. Wel is er genoeg kwaliteit bij beide teams voor een paar doelpunten. Daarom is onze voorspelling ‘meer dan 2,5 goals’. Dit heeft een odd van 1.70 bij Unibet.

Meer dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Paris Saint-Germain – Real Sociedad

Gaan de Qatarese miljarden dit seizoen hun vruchten afwerpen? De grote droom blijft natuurlijk nog steeds het winnen van de Champions League. In 2020 was Bayern in de finale nog te sterk, maar tijdens de laatste twee edities bleken de achtste finales het eindstation. Dit mag nu tegen Sociedad niet nogmaals gebeuren. De vorm is er zeker in Parijs, want van de laatste zestien officiële duels werden er twaalf gewonnen en vier gelijkgespeeld.

Real Sociedad is een vreemde eend in de bijt in de latere fases van de Champions League. Alleen in het seizoen 2003/04 lukte het de ploeg uit San Sebastián om de groepsfase te overleven. Dit seizoen lukte het zelfs om boven Internazionale, Benfica en Red Bull Salzburg te eindigen. Kwalificeren voor de CL van volgend seizoen kan nog wel eens lastig worden, aangezien Sociedad in de Primera División naar de zevende plek is afgezakt. Van de laatste dertien duels werden er maar vier gewonnen, waarvan drie in de beker.

Onze voorspelling

Het contrast tussen deze twee ploegen qua vorm kon bijna niet groter zijn. Real Sociedad weet niet meer goed wat winnen is en is flink gekelderd in de competitie. In vier van de laatste vijf thuisduels won PSG daarentegen met minimaal twee goals verschil. Tip: wedden op ‘Paris Saint-Germain wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.65 bij Unibet.

Paris Saint-Germain wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:50
7+
Real Madrid-tovenaar zaait lof met dé actie van de eerste helft
21:37
111+
‘PSV-middenvelder blijft ondanks belangstelling in Eindhoven’
21:10
25+
UEFA komt met heerlijk nieuws voor EK-fans
20:54
40+
‘Feyenoord-hater Sarri kan zich opmaken voor nieuwe klus’
20:35
355+
‘Vitesse heeft geen bankrekening en accountant meer’
20:10
0+
Opstellingen: Bayern München en Real Madrid maken zich op voor eerste halve finale,
19:55
29+
‘Barcelona-aanwinst moet na halfjaar al verhuizen’
19:42
171+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
19:18
158+
Vitesse-bom staat op barsten, dag des oordeels in zicht
18:50
67+
Bij Bayern-Real valt nog altijd de naam van Makaay: “Dat maakt het bijzonder”
18:30
347+
‘Nieuwe rol Kroes zorgt voor ‘ongewenste situatie’ bij Ajax’
18:10
219+
“Kans dat Slot hem meeneemt is meer dan vijftig procent”
18:00
80+
Ontknoping Vrouwen Eredivisie nadert; wie pakt de titel?
17:50
50+
Zoon van Peter Bosz vindt nieuwe job in Eredivisie
17:30
191+
‘Nieuw inkijkje in transfergeruchten over Virgil van Dijk’
17:10
27+
Den Bosch verrast en benoemd twee nieuwe hoofdtrainers
16:50
377+
Ajax doet ultieme poging om talent te behouden
16:30
1200+
‘Atlético opnieuw om de tafel met Feyenoord’
16:10
21+
Goed nieuws voor Malen richting Champions League-kraker
15:51
85+
‘Dortmund moet stevig in de buidel tasten voor Nederlander’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie