Voorbeschouwing: kunnen Bayern München en Real Sociedad zich revancheren in de Champions League?

Foto: Voorbeschouwing: kunnen Bayern München en Real Sociedad zich revancheren in de Champions League?

De Champions League gaat deze weken weer wat beslissingen geven. Tijdens de returns bepalen op dinsdag vier ploegen welke twee zich in de kwartfinales mogen melden. Bayern München moet in eigen huis een nederlaag tegen Lazio zien recht te zetten, terwijl Real Sociedad diezelfde opdracht heeft als het Paris Saint-Germain op bezoek krijgt. Welke twee ploegen zien we bij de volgende loting nog als Champions League-deelnemers?

Bayern München Lazio

Mocht het niet lukken tegen Lazio alsnog door te gaan in de Champions League, dan kan Thomas Tuchel wel eens zijn laatste wedstrijd gecoacht hebben in München. Hij gaat sowieso weg in de zomer, maar de vraag is of de clubleiding hem het vertrouwen gaat geven om wel tot dat moment te blijven. In de competitie staat Bayer Leverkusen op een voorsprong van tien punten en van de laatste vijf officiële wedstrijden werd er maar eentje gewonnen.

Na nederlagen tegen Leverkusen (3-0), Lazio (1-0) en VfL Bochum (3-2) werd nog wel met 2-1 van RB Leipzig gewonnen, maar afgelopen weekend volgde opnieuw een teleurstelling. Tegen SC Freiburg kwam de regerend Duits landskampioen niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Dayot Upamecano kreeg in het heenduel rood en zit nu een schorsing uit, waardoor Matthijs de Ligt hem kan gaan vervangen. Ook Sacha Boey, Noussair Mazraoui, Bouna Sarr en Kingsley Coman zijn er niet bij, al ligt het bij hen aan blessureleed.

Lazio is niet een club die vaak actief is in deze fases van de Champions League, maar dit seizoen gaat het prima in Europees verband voor de Romeinse club. De 1-0-overwinning in eigen huis zorgt ervoor dat er een prima uitgangspositie is voor de return en dus ook goed zicht op een plekje in de kwartfinales. Het probleem is alleen dat de mannen van coach Maurizio Sarri wel moeten gaan presteren tijdens een uitwedstrijd. Dat gaat lastig de laatste tijd. De helft van de uitduels in de Serie A ging verloren.

Zo ook de laatste keer, uit bij Fiorentina, toen met 2-1 verloren werd. Afgelopen weekend werd opnieuw verloren, met 0-1 tegen AC Milan. Daardoor hebben Sarri en zijn mannen nu drie keer verloren in de laatste vier duels. Weinig reden voor veel vertrouwen. Wel kan de trainer beschikken over een vrij complete groep. Patric en Nicolo Rovella zijn geblesseerd, terwijl Mattia Zaccagni juist terugkeerde van een blessure. Adam Marušić, Mattéo Guendouzi en Luca Pellegrini kregen tegen Milan rood, maar kunnen hier wel meespelen.

Wedtip Bayern München – Lazio

Voor beide ploegen is er weinig reden om met veel vertrouwen uit te kijken naar deze ontmoeting. Het is een rotzooitje bij de thuisploeg, waar de bezoekers niet in de beste vorm verkeren. De kans is groot dat Bayern kan profiteren van het thuisvoordeel, vooral omdat Lazio in uitduels erg zwak presteert dit seizoen. De kans is echter klein dat een van de beide ploegen de nul gaat houden, waardoor we tippen om te wedden op ‘beide teams scoren‘, tegen een odd van 1.92 bij Unibet.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Sociedad – Paris Saint-Germain

Na het seizoen 2003/04 is dit pas de tweede keer dat Real Sociedad zich ook na de winterstop nog deelnemer aan de Champions League mag noemen. Destijds was Olympique Lyon te sterk, nu moet het een 2-0-uitnederlaag goedmaken tegen opnieuw een Franse tegenstander. Een uitschakeling tegen PSG in deze ronde zou trouwens betekenen dat Sociedad voor de vierde jaargang op een rij in de eerste ronde na de winter uitgeschakeld wordt, al waren de eerdere drie keren in de Europa League.

De recente reeks geeft weinig reden tot een jubelstemming in San Sebastián. Na de nederlaag in het heenduel werd nog met 1-2 gewonnen bij Real Mallorca, maar hierop waren achtereenvolgens Villarreal (1-3), Mallorca (1-1, na strafschoppen verloren) en Sevilla (3-2) te sterk. Door een schorsing kan Aritz Elustondo niet in actie komen, waardoor Álvaro Odriozola, Ander Barrenetxea, Aihen Muñoz, Martin Merquelanz en Carlos Fernández allemaal geblesseerd zijn.

Het is nooit goed als het bij een club vrijwel alleen maar over één speler gaat. Dit geldt ook voor Paris Saint-Germain, waar men het voortdurend heeft over Kylian Mbappé, de sterkspeler die aan het einde van het seizoen transfervrij gaat verkassen. Zo werd hij tijdens het 0-0-gelijkspel van afgelopen weekend tegen AS Monaco in de rust gewisseld en waren alle camera’s daarop gericht op de aanvaller en diens moeder op de tribunes. Mbappé is echter wel belangrijk voor PSG en zal nog steeds zijn speelminuten gaan meepakken.

Dit was het tweede gelijkspel op een rij, na een eerdere tegen Stade Rennes (1-1). Hiermee kwam een einde aan een reeks van vijf overwinningen op een rij. Sowieso verloor de ploeg van trainer Luis Enrique begin november voor het laatst en gebeurde dat pas driemaal dit seizoen. Mbappé zal in deze return waarschijnlijk aan de aftrap verschijnen, waar Marquinhos weer fit genoeg is. Dat geldt niet voor de geblesseerden Sergio Rico, Layvin Kurzawa, Presnel Kimpembe, Milan Škriniar en Danilo Pereira.

Wedtip Real Sociedad – Paris Saint-Germain

Real Sociedad zal alles op alles willen zetten om niet een tweede maal van Paris Saint-Germain te verliezen. Maar de Fransen zijn niet zonder reden de favoriet. Niet alleen om door te gaan, maar de kans is ook groot dat ze weer gaan winnen. Er zit veel meer kwaliteit in de ploeg en dat kan de doorslag gaan geven. Wedden op een uitzege levert je een quote van 2.75 bij Unibet op.

Paris Saint-Germain wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie