Spaanse media smullen van Memphis-show

Foto: Spaanse media smullen van Memphis-show

Memphis Depay kreeg voor het eerst sinds zijn transfer naar Atlético Madrid een La Liga-basisplaats van Diego Simeone. De Nederlandse aanvaller beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet en scoorde twee keer. De Spaanse media smulden van de Memphis-show.

Depay werd in januari overgenomen van FC Barcelona. De Nederlandse aanvaller, die in Catalonië een aflopend contract had, moest even wachten op een eerste basis-kans in de Primera División. Tegen Sevilla, dat mede door de dubbelslag van Depay met 6-1 van de mat geveegd werd, kreeg de Nederlander zijn kans.

Simeone besloot om Álvaro Morata op de bank te laten beginnen en Memphis te laten starten. Na ruim twintig minuten wist Depay met zijn eerste treffer van de avond die keuze te bevestigen. Vier minuten later verdubbelde de Nederlandse aanvaller zijn productie.

Memphis Depay steelt de show

Het leverde Memphis lovende kritieken op. Zo schreef Marca: “De Memphis-show is begonnen in Wanda Metropolitano! Depay sloeg bij zijn eerste basisplaats meteen heel hard toe. Hij kwam voor drie miljoen van FC Barcelona, dat zich toch wel even de haren uit zijn hoofd heeft getrokken. En hij is niet het eerste cadeautje uit Camp Nou voor Atlético….”

Bij Mundo Deportivo was er meer oog voor het grote plaatje. Memphis leek een goede klik te hebben met Antoine Griezmann, zijn aanvalspartner tegen Sevilla. “Bij zijn eerste basisplaats brulde de leeuw Memphis. En wat een duo was hij met Griezmann, de ‘kleine prins’ en ‘de leeuw’!”

Depay volgde bij Atlético Madrid de aan Chelsea-verhuurde João Felix op. Dat blijkt tot nu toe een goede switch te zijn voor Atléti, schrijft Mundo Deportivo. “Aan al het goede dat Atlético al binnenboord had, is met de komst van Memphis misschien wel een missing link toegevoegd. Het klikte tussen die twee.”

Atlético Madrid wint van Girona

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Behoudt Depay zijn basisplaats bij Atlético?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
401+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie