Spaanse media eisen basisplaats voor ‘leeuw van Oranje’

Foto: Spaanse media eisen basisplaats voor ‘leeuw van Oranje’

Met zijn bijdrage aan het succes van Atlético Madrid in de Champions League heeft Memphis Depay woensdagavond een sterke indruk achtergelaten. Spaanse media prijzen ‘de leeuw’ van Diego Simeone en suggereren dat hij nu wel erg dicht bij een basisplaats komt.

Moet Depay in de basis bij Atlético?

Memphis begon op de bank tegen Internazionale. Na bijna 80 minuten verving hij Antoine Griezmann, die in de eerste helft voor de gelijkmaker had gezorgd. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Memphis de 2-1, waardoor Atlético een verlenging afdwong en uiteindelijk na strafschoppen won. Marca is vol lof over ‘de grote leeuw Memphis’: “De nummer 9 was verkleed als held toen hij inviel. Het was een geweldig optreden van de Nederlander, die toonde dat hij een onstuitbare spits kan zijn.”

“Er raasde een cycloon over Inter heen, dat voor zijn invalbeurt dacht de kwartfinale te gaan halen. Memphis liet zien belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg, zeker niet voor het eerst dit seizoen”, vervolgde de sportkrant. Ook Mundo Deportivo was gecharmeerd van het optreden van de Nederlander. “Memphis kwam in de plaats van Griezmann, die opnieuw een goede avond beleefde. Een topspeler die een zichzelf verschuilende Inter-ploeg, die echt moeilijk te ontmantelen was, pijn wist te doen”

Sport spant de kroon met de lofzang voor Memphis. “Memphis weet ook hoe hij in de Champions League moet brullen”, tekent het medium op. “Hij deed het op het belangrijkste moment van het duel, met zijn zevende goal in 2024. Dat is zonder twijfel zijn jaar aan het worden. Hij geeft nooit op. Wat meer moet Memphis doen voor een basisplaats?”, vragen ze zich bij Sport af.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie