Sneijder over Gakpo: “Opmerkelijk”

Foto: Sneijder over Gakpo: “Opmerkelijk”

Cody Gakpo is bij PSV groot geworden, maar speelt tegen Real Madrid als spits. Wesley Sneijder en Theo Janssen zetten allebei vraagtekens bij de beslissing van Liverpool-manager Jürgen Klopp. “

“Ik vind het opmerkelijk”, vertelt Sneijder bij RTL 7. “Bij het Nederlands elftal heeft hij daar ook gespeeld, maar dat was meer in een tweemansvoorhoede. Als je kijkt bij PSV wat echt zijn kracht was… (…) Hij heeft ook altijd oog voor zijn medespelers, dus wat mij betreft kun je dan beter vanaf de zijkant spelen.”

Sneijder vervolgt: “Ook dat kan hij: naar binnen komen en schieten. Hij creëert die ruimte vanaf de zijkant. Wat eigenlijk ook nog een ander wapen van hem is en wat bij PSV vaak gebeurde is dat hij altijd die bal bij panklaar bij Luuk de Jong legde. Dat haal je wel weg bij hem. Dat zijn wel zijn kwaliteiten. Dat hij naar binnen kan komen van buiten, dat hij kan schieten in de verre hoek. Zo heeft hij veel goals gemaakt.”

Gakpo laat zich gelden

Sneijder ziet tegelijkertijd ook dat Gakpo het vertrouwen aan het terugbetalen is. “Hij heeft nu gewoon het vertrouwen. Of hij dan vanaf links moet starten of vanaf de spitspositie, waar hij zichzelf meer terug laat zakken, dat kan hij. Dat beheerst hij wel. Alleen ik denk dat hij toch nog iets beter is als hij vanaf de zijkant naar binnen komt.”

Janssen op zijn beurt: “Gakpo is een goede voetballer en dan wil je veel aan de bal komen. Als je centraal speelt ben je veel meer beschikbaar. Je kan van alle kanten bediend worden en hebt veel meer keuzes als je in de as speelt.”

Scoort Gakpo tegen Crystal Palace?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie