“Slot manifesteert zich als een enorme calimero”

Foto: “Slot manifesteert zich als een enorme calimero”

Arne Slot heeft na het Eredivisie-duel tussen FC Twente en Feyenoord (1-1) kritiek geuit aan het adres van de arbitrage. Mike Verweij uit zijn onbegrip over de houding van de trainer.

Feyenoord dacht in de slotfase recht te hebben op een strafschop vanwege een handsbal van Robin Pröpper, maar kreeg een vrije trap tegen vanwege een duw van Santiago Giménez. In de voetbalpodcast van De Telegraaf stelt Verweij: “Ik heb me heel erg verbaasd en die foto nog een keer bekeken. Met de beuk die Giminez uitdeelt, ik vond het geen strafschop. Volgens mij de rest van Nederland wel, maar daar kunnen we het over oneens zijn.”

De Ajax-watcher ziet sowieso geen aanleiding om het zo hard te spelen zoals Slot heeft gedaan. “Als je ziet hoeveel voordeel Feyenoord in De Kuip heeft…”, stelt Verweij. “Dat heeft Ajax ook in de ArenA hoor. Dan moet je niet gaan zeuren over een penalty. Dit gebeurt een week voor Feyenoord – PSV. Danny Makkelie, de beste scheidsrechter van Nederland, komt nu wel onder een bepaalde druk te staan.”

Verweij vervolgt: “Slot manifesteert zich als een enorme calimero, maar dat is hij niet.” Collega Valentijn Driessen haakt in: “Slot heeft ook een uitstekend imago. Hij is welbespraakt en laat zijn teams goed voetballen. Als je dan met dit soort dingen aankomt, is dat slecht voor je naam. Dat raak je niet kwijt met twee goede wedstrijden.”

Wint Feyenoord met 2-0 van PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terechte kritiek?

  • Ja, Slot moet daarmee ophouden
  • Nee, Slot mag dat gerust benoemen
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie