‘Slot in dubio over Trauner-vervanger’

Foto: ‘Slot in dubio over Trauner-vervanger’

Feyenoord hervat komend weekend de Eredivisie met een op papier lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Daarin moeten de Rotterdammers het stellen zonder de langdurig geblesseerden Quinten Timber en Gernot Trauner. Volgens Voetbal International is vooral de afwezigheid van Trauner reden tot kopzorgen.

Voorgaand seizoen verloor Feyenoord op bezoek bij Utrecht, waarbij het met name werd geklopt in de standaardsituaties. De Domstedelingen beschikken nu ook nog altijd over de nodige kopkracht met spelers als Bas Dost, Mike van der Hoorn en Sander van de Streek, terwijl Feyenoord met Trauner zijn beste kopper moet missen.

Volgens Voetbal International heeft Feyenoord op dat vlak ook het grootste probleem. Van de laatste zeven tegendoelpunten kwamen er maar liefst vijf uit voorzetten. Het levert trainer Arne Slot direct een dilemma op schrijft het weekblad wat betreft de keuze voor de vervanger van Trauner.

Dilemma voor Slot

Kijkend naar de kopkwaliteiten van de selectie dan lijkt Jacob Rasmussen de meest logische vervanger van Trauner, maar de centrumverdediger is een matig opbouwer en functioneert moeilijk onder druk. Een andere optie is om Lutsharel Geertruida terug te halen naar het centrum, maar dan valt een belangrijke pion in de opbouw weg. Onder Slot vervullen de backs een belangrijke rol in balbezit. Gaat Geertruida naar het centrum, dan komt de druiste Marcus Pedersen op de rechtsbackpositie terecht. Wel kan de Noor daar wat toevoegen met zijn drive en loopvermogen.

Voor Slot wordt het dan ook wikken en wegen, waarbij hij moet kiezen tussen de kopkracht van Rasmussen of het voetballende vermogen van Geertruida. De oefenmeester zal voorlopig met het probleem moeten dealen totdat er een vervanger is geworden voor Trauner. Tot die tijd zal Slot letterlijk en figuurlijk kopzorgen blijven houden concludeert het weekblad.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 16:41.

Wie kies jij als vervanger van Trauner?

  • Rasmussen
  • Geertruida
650+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie