Jacob Rasmussen

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Jacob Rasmussen

Jacob Rasmussen is een Deense centrale verdediger. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Fiorentina naar Brøndby IF, na een verhuurperiode bij Feyenoord.

  • Rasmussen speelt momenteel voor Brøndby IF
  • De verdediger werd in 2023 landskampioen met Feyenoord
  • Met Rosenborg BK won hij twee landstitels en één beker
  • Rasmussen heeft ook een verleden bij Empoli, Fiorentina en Vitesse

Clubcarrière

Rasmussen werd op 28 mei 1997 geboren in het Deense Odense. Op jonge leeftijd sloot hij zich aan bij Naesby BK, waarna hij een deel van zijn jeugdopleiding genoot bij Odense BK (OB). Doorbreken deed de verdediger echter niet in Denemarken. In 2014 besloot Rasmussen de overstap te wagen naar het Duitse Schalke 04, dat hij na twee jaar inruilde voor FC Sankt Pauli. In het het tweede team van de cultclub uit Hamburg maakte de Deen zijn professionele debuut in de Regionalliga Nord.

Doorbraak bij Rosenborg BK

Rasmussen besloot in januari 2017 afscheid te nemen van het Duitse voetbal. De verdediger vertrok naar Rosenborg BK, waar hij voor vier seizoenen tekende. Bij de Noorse club (33 officiële wedstrijden) beleefde hij zijn eerste successen als profvoetballer. Rasmussen werd in zijn eerste jaar meteen landskampioen en dat succes werd een jaar later meteen herhaald. Tevens won de club de Noorse beker en twee Noorse Supercups.

Italiaans avontuur

Rasmussen besloot in de zomer van 2018 opnieuw om het Scandinavische voetbal achter zich te laten. De verdediger koos voor een transfer naar het Italiaanse Empoli, dat één miljoen euro voor hem neertelde. Al na een halfjaar verdiende Empoli die investering terug door hem voor zo’n zeven miljoen euro door te verkopen aan Fiorentina, dat hem aanvankelijk op huurbasis bij diens oude club liet. Ook werd hij nog even verhuurd aan het Duitse Erzgebirge Aue.

Vitesse

Bij Fiorentina bleef het perspectief van Rasmussen beperkt. In de zomer van 2020 besloot de Italiaanse club om de Deense verdediger nogmaals te verhuren, ditmaal voor een jaar plus optiejaar aan Vitesse. Rasmussen werd een sterkhouder in Arnhem. Met de eredivisionist bereikte hij de finale van de TOTO KNVB Beker, maar daarin bleek Ajax vlak voor tijd te sterk (2-1). De Fiorentina-huurling kreeg tegen de landskampioen een rode kaart.

Vitesse besloot Rasmussen in de zomer van 2021 nog een jaar te behouden. Mede dankzij de Deen overwinterde de Arnhemse club in de Conference League, waarin de latere winnaar AS Roma uiteindelijk net te sterk bleek.

(Pro Shots)

Feyenoord

Rasmussen sloot zich medio 2022 weer aan bij Fiorentina, maar opnieuw besloot de club uit Florence over te gaan tot een huurdeal. Ditmaal werd de verdediger verhuurd aan Feyenoord, dat ook een optie tot koop bedong. Hij maakte zijn officiële debuut in de met 2-5 gewonnen wedstrijd tegen diens oude club Vitesse. Rasmussen werd ondanks een hoopgevende start geen vaste waarde, maar leverde met zijn optredens wel een bijdrage aan het kampioenschap van 2023.

Brøndby IF

Rasmussen vertrok in de zomer van 2023 ondanks lovende woorden bij Feyenoord. Op 14 juli van dat jaar verbond hij zich aan het Deense Brøndby IF, waar hij op 6 augustus zijn debuut maakte in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen FC Nordsjaelland.

Laatste update: 27 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie