Stijn Spierings

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Stijn Spierings

Stijn Spierings is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2023 verruilde hij het Franse Toulouse voor competitiegenoot RC Lens, om even later weer op hangende pootjes terug te keren.

  • Spierings speelt momenteel voor Toulouse
  • In het buitenland speelde de middenvelder ook voor Levski Sofia
  • Hij was in eigen land actief voor AZ, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk

Clubcarrière

Spierings werd op 12 maart 1996 geboren in Alkmaar. Via amateurclub Kolping Boys speelde de middenvelder zich in de kijker bij AZ, waar hij de volledige jeugdopleiding wist te doorlopen.

AZ

Op 13 februari 2015 debuteerde Spierings in het betaald voetbal. Met AZ mocht de middenvelder twee minuten voor tijd invallen in de met 2-4 verloren thuiswedstrijd tegen PSV. In de laatste speelronde van het seizoen 2014-2015 mocht hij ook nog veertien minuten opdraven in de uitwedstrijd tegen Excelsior (1-4 overwinning). Het zouden zijn laatste speelminuten blijken in de hoofdmacht van de Alkmaarders.

Sparta Rotterdam

In het seizoen 2015-2016 behoorde Spierings niet of nauwelijks tot de wedstrijdselectie van AZ. De Alkmaarse club besloot hem in februari 206 te verhuren aan Sparta Rotterdam. In het daaropvolgende half jaar speelde hij zes wedstrijden (één doelpunt) voor de Rotterdammers. Zijn team dwong als kampioen van de Eerste Divisie promotie naar de Eredivisie af. De Sparta-leiding haalde hem vervolgens permanent in huis.

Op Eredivisie-niveau wist Spierings een vaste basisplaats af te dwingen bij Sparta Rotterdam. In 2018 degradeerde hij door toedoen van FC Emmen uit de Eredivisie, waardoor de middenvelder opnieuw werd veroordeeld tot het spelen in de Eerste Divisie. Uiteindelijk vertrok de middenvelder halverwege het seizoen 2018-2019 bij de Kasteelheren. Zijn teller bleef steken op 61 wedstrijden in Sparta-shirt (vijf doelpunten).

RKC Waalwijk

In januari 2019 maakte Spierings de overstap naar RKC Waalwijk. De geboren Alkmaarder liet zich in no-time gelden bij de Brabanders. In 23 officiële wedstrijden maakte de middenvelder maar liefst elf doelpunten en acht assists. Spierings kreeg in de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie een rode kaart (tweemaal geel) tegen Excelsior, maar keerde in volle glorie terug in de allesbeslissende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Met twee doelpunten en één assist stond hij aan de basis van de 4-5 zege en de promotie naar de Eredivisie.

Spierings speelde een half seizoen met RKC Waalwijk op Eredivisie-niveau. Hij maakte drie doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden voor de club: een schitterende uithaal tegen sc Heerenveen en een dubbelslag tegen FC Twente. In januari 2020 vertrok Spierings uit Waalwijk.

Levski Sofia

Na één jaar RKC Waalwijk koos Spierings voor een avontuur in het buitenland, waar hij anderhalf jaar zijn voetbalkunsten mocht vertonen bij Levski Sofia. In totaal kwam hij negentien keer in actie voor de Bulgaarse club (vier doelpunten).

(Pro Shots)

Toulouse

Spierings werd in oktober 2020 verkocht aan het Franse Toulouse. Op dat moment was de club nog actief op het tweede niveau van Frankrijk. Samen met landgenoot Branco van den Boomen werd hij een vaste waarde op het middenveld van Toulouse, dat in 2022 promoveerde naar de Ligue 1. De Nederlandse enclave werd vervolgens uitgebreid met Zakaria Aboukhlal en Thijs Dallinga.

In april 2023 won Spierings zijn tweede hoofdprijs in zijn carrière. Met Toulouse veroverde hij de Coupe de France ten koste van FC Nantes, dat in de bekerfinale met 1-5 opzij werd gezet. In de tiende minuut kopte Logan Costa een voorzet van Spierings tegen de touwen en bracht de tussenstand daarmee op 0-2. Zijn naam viel in dezelfde periode bij clubs als Feyenoord en PSV, maar op 23 juni 2023 tekende hij een contract bij RC Lens.

RC Lens

Op 13 augustus 2023 debuteerde Spierings als invaller in het shirt van RC Lens. Zijn nieuwe club ging met 3-2 ten onder bij Stade Brest. Lens besloot de Nederlander niet in te schrijven op het Champions League-formulier, wat een bliksemvertrek in gang zette.

(Pro Shots)

Terugkeer bij Toulouse

Op 14 augustus 2023 werd namelijk duidelijk dat Toulouse zijn ‘joker’ (Franse clubs mogen één keer per seizoen buiten de geijkte transferperiodes handelen) ingezet had om Spierings terug te halen naar het ‘oude nest’. Er werd gesproken van een castingfout van RC Lens.

Laatste update: 17 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie