Dominant PSG wint met Super Cup volgende prijs in Frankrijk

Foto: Dominant PSG wint met Super Cup volgende prijs in Frankrijk

Paris Saint-Germain heeft de volgende prijs in eigen land veroverd. In de Franse Super Cup, de Trophée des Champions, sloeg de grootmacht met 2-0 toe ten koste van Toulouse. Zo kwam het niet tot de tweede prijs voor Thijs Dallinga en Stijn Spierings.

Bekerwinnaar Toulouse werd verslagen

Waar de strijd om de nationale Super Cup (in Nederland Johan Cruijff Schaal) eigenlijk overal in de zomer de aftrap van het nieuwe seizoen betekend, staat dit duel in Frankrijk vlak na oud & nieuw gepland. Dat PSG weer eens kampioen van Frankrijk werd mocht geen verrassing heten, de bekerwinst van revelatie Toulouse was dat vorig seizoen zeker wel. De Nederlandse enclave had daar destijds een groot aandeel in, vanavond stonden Dallinga en Spierings weer aan de aftrap. Architect van het succes, Branco van den Boomen, stapte afgelopen zomer over naar Ajax.

Droomstart

Ook in deze transferperiode gaat het weer veel over Mbappé, die zijn jarenlange flirt met Real Madrid een vervolg gaf. In Frankrijk is menigeen zijn gedrag meer dan zat. Tussendoor hoopte hij met PSG nog wel een prijst te veroveren. De grote favoriet kwam binnen drie minuten al op voorsprong in het eigen Parc des Princes. Vitinha opende op Ousmane Dembélé aan de rechterkant. De Franse aanvaller legde terug, waarna de inlopende Kang-in Lee binnen kon schieten: 1-0. Wat een droomstart!

Mbappé floreert weer

Mbappé raakte op stoom met een aantal dribbels, waar de verdedigers van Toulouse hun handen mee vol hadden. Ze hielden hem nog een aantal keer van scoren af, tot een moment vlak voor rust. De superster schudde drie spelers van zich af en schoot gedecideerd raak in de verre hoek: 2-0.

In het tweede bedrijf ging Toulouse nog op jacht naar de aansluitingstreffer, maar het kreeg PSG niet aan het wankelen. Dallinga was in de blessuretijd met een kopbal nog dicht bij een treffer, maar doelman Gianluigi Donnarumma kon redding brengen.

Zo ging de Trophée des Champions naar PSG, het betekende de eerste prijs voor Luis Enrique bij de Fransen. De vorige negen keer dat de Spaanse trainer eremetaal in handen kreeg was telkens met FC Barcelona. Voor de grootmacht is het de elfde keer in de laatste dertien jaar dat het de Super Cup verovert. Daarvoor wist het enkel in 1986 deze cup omhoog te houden.

Scoreverloop: 1-0 (3′) K-I. Lee, (44′) K.Mbappé

Goed moment om deze wedstrijd in te plannen?

  • Ja, snap het wel
  • Nee, heel raar
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie