Spierings legt uit waarom hij RC Lens boven PSV verkiest

Foto: Spierings legt uit waarom hij RC Lens boven PSV verkiest

Stijn Spierings is nog op audiëntie bij PSV geweest, maar koos een week of twee later toch voor RC Lens. Vrijdagmiddag werd de balafpakker gepresenteerd in het rood-geel. In gesprek met Voetbal International legt de oud-speler van Toulouse en RKC zijn keuze uit.

Waarom Spierings niet voor PSV, maar voor RC Lens koos

“Direct Champions League, grote kans op speeltijd, grote club en op minder dan vier uurtjes rijden van Rotterdam.. Ik denk niet dat alle Nederlandse voetballiefhebbers weten en beseffen hoe groot deze club is. Lens is van de regio, supporters komen van overal vandaan en zijn net zo fanatiek als die in Marseille. Er zitten elke wedstrijd veertigduizend fans in het stadion”, begint Spierings.

Spierings is bovendien een avonturier. Zo koos hij na RKC al eens voor Levski Sofia. “Opgeteld bij de sportieve verbetering zijn dat toch de uitdagingen die ik zocht.” Wel was PSV ook een serieuze overweging. “Ik heb het wel echt serieus overwogen. Maar toen Lens zich ook meldde en ik met mijn zaakwaarnemer Ali Dursun een bezoek bracht, was ik eigenlijk meteen verkocht. Direct de Champions League in, dat is een droom en tegelijkertijd voelde ik dat ik nog niet klaar ben in het buitenland.”

Spierings 2.0

De 27-jarige middenvelder noemt tot slot één cruciale wijziging in zijn speelstijl: “Dat stapje terug op het middenveld, werkte bevrijdend: even niet meer druk van het móeten scoren als nummer 10. Ik kreeg er plezier in ballen af te pakken, duels te winnen.”

Snap jij Spierings?

  • Ja
  • Nee..
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie