Slot erkent: ‘Hadden Toornstra zelf ook goed kunnen gebruiken’

Foto: Slot erkent: ‘Hadden Toornstra zelf ook goed kunnen gebruiken’

Arne Slot was na afloop van FC Utrecht – Feyenoord lyrisch over Jens Toornstra, die de score opende in het uiteindelijke 1-1 gelijkspel in De Galgenwaard. Afgelopen zomer lieten de Rotterdammers hem nog transfervrij terugkeren naar de Domstad.

Zo gaf Slot toe dat Feyenoord Toornstra ‘dit seizoen ook nog goed had kunnen gebruiken’, al helemaal nu Quinten Timber er een tijdje uitligt door blessureleed. Ramiz Zerrouki lijkt nu de prio. Slot: “Vandaag stond er een elftal dat prima in staat moet zijn om deze wedstrijd te winnen. Dat was de eerste helft – vanuit balbezit – aardig, maar het was wel verdiend dat we achter stonden.”

Kan Feyenoord het zich überhaupt wel veroorloven om zich níét te versterken deze maand? “Volgens mij is het algemeen bekend dat we daar mee bezig zijn. Ik heb dat al heel vaak geprobeerd om uit te leggen, hoe vervelend elke Feyenoordsupporter dat ook vindt om te horen, dat wij wel op de eerste plek staan, maar niet de financiële mogelijkheden hebben van een ploeg die op de eerste plek staat. Op de achtergrond zijn mensen bezig om te kijken of we het elftal kunnen versterken. Maar dan moet het wel mogelijk zijn.”

Vilhena

De nieuwste naam die aan de club wordt gelinkt is oude bekende Tonny Vilhena. Trainer Arne Slot zou Vilhena als goede optie zijn ‘wanneer een deal met Zerrouki definitief niet van de grond komt’. De 28-jarige middenvelder kan er direct staan en dat is gezien het drukke speelschema wel zo wenselijk. Bovendien zou dat betekenen dat er weer wat meer Nederlands bloed in de selectie komt.

Feyenoord had Toornstra niet moeten laten gaan

  • Eens
  • Oneens
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie