‘Schotland heeft het hele land zijn trots teruggegeven’

Foto: ‘Schotland heeft het hele land zijn trots teruggegeven’

Het gelijke spel gisteren in het Wembley Stadion tegen Engeland voelt voor Schotland aan als een heuse overwinning. De Schotse media zijn vandaag dan ook lyrisch over de prestatie van de mannen van bondscoach Steve Clarke.

De BBC bericht op zaterdagochtend: “Het onthaal dat de Schotse helden kregen na het laatste fluitsignaal was volkomen verdiend. Toen ze eenmaal de onzekere start hadden overleefd gaven ze alles wat ze hadden.”

The Scottish Sun schrijft: “Steve Clarke had zich geen betere prestatie kunnen wensen en heeft met zijn team het hele land zijn trots teruggegeven. De keuze voor Billy Gilmour was de moedige keuze waarmee hij zich niet kon veroorloven te verliezen.”

De krant is ontzettend positief over de jonge middenvelder: “Zoals Gilmour deze wedstrijd speelde, zal de kleine man nooit meer uit het team verdwijnen. Hij verdiende zijn basisplaats en is het dubbel en dwars waard om die te behouden. Hij verdient het om de eerste man op het wedstrijdformulier te worden.” Analyticus Gary Neville van ITV vertelt: “Het Schotse middenveld was gewoon veel beter dan dat van Engeland. Schotland was overal veel beter dan Engeland.”

De Schotse supporters vierden een feestje op Wembley: “De sfeer was ongelooflijk. Er zouden 2600 fans in het stadion zitten, maar het leken er wel tien keer zo veel. Het enige wat de fans wilden, was een optreden om trots op te zijn. Daar zal nu niemand over klagen”, aldus The Scottish Sun.

Gilmour geweldig?

  • Zeker
  • Mwah…
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie