Schiettent levert PSV ‘maar’ drie goals op

PSV heeft op zaterdagavond weinig moeite gehad om FC Volendam te verslaan in het Philips Stadion. De Eindhovenaren creëerden voor eigen publiek flink wat mogelijkheden, maar maakten niet zo heel veel doelpunten. Toch werd het 3-1 door goals van Noa Lang, Guus Til en Malik Tillman en kwam de zege eigenlijk nooit in het geding, al zorgde de tegentreffer wel voor een kléín beetje spanning. Een rode kaart voor Benaissa Benamar gooide de wedstrijd in het slot.

PSV beleeft goede generale voor clash met Sevilla

PSV schoot uit de startblokken en reeg de kansen aan elkaar in eigen stadion. Lang en Luuk de Jong probeerden het bijvoorbeeld, maar Volendam-keeper Mio Backhaus bracht twee keer redding. In de twaalfde minuut kreeg hij toch echt een treffer om zijn oren: Johan Bakayoko gaf de bal aan Lang, die hard uithaalde. Dit keer zag de doelman van de gasten er echter níét zo goed uit, want hij stond erbij en keek ernaar.

De Eindhovenaren hadden hun tegenstander in een soort wurggreep, maar dat leverde niet zo heel veel goals op. Wel veel gevaarlijke mogelijkheden, maar die werden niet benut. Pas in de tweede helft viel het tweede doelpunt van de partij, gemaakt door Til. De middenvelder profiteerde daarbij van een fraai stiftje van Tillman, die zich onlangs nog versliep en moest ‘brommen’, maar dit keer in de basis mocht starten.

Til en Tillman

En dat deed de huurling van Bayern München met verve, want hij was bij menig aanval betrokken. Calvin Twigt zorgde nog voor een billenknijpmomentje door te scoren vanaf de stip (na een overtreding van Olivier Boscagli op Lquincio Zeefuik), maar toen Benaissa Benamar zijn tweede gele en dus een rode kaart kreeg maakte Volendam zich geen illusies meer. Tillman maakte er nog op fraaie wijze 3-0 van in de blessuretijd.

Scoreverloop: 1-0 (12′) N. Lang, 2-0 (47′) G. Til, 2-1 (76′) C. Twigt, 3-1 (90′) M. Tillman