Calvin Twigt

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Calvin Twigt

Calvin Twigt is een Nederlandse middenvelder. De jeugdinternational komt sinds 2014 uit voor FC Volendam, waar hij met succes de jeugdopleiding doorliep.

  • Twigt speelt momenteel voor FC Volendam
  • In 2022 promoveerde de middenvelder naar de Eredivisie
  • Hij debuteerde in 2023 voor Jong Oranje

Clubcarrière

Twigt zag op 30 januari 2003 het levenslicht in Amsterdam. In zijn geboorteplaats trapte de rechtsbenige middenvelder zijn voetbalcarrière af bij amateurclub SC Buitenveldert. Hij maakte in 2014 de overstap naar de jeugdopleiding van FC Volendam. Twigt debuteerde in 2020 voor Jong FC Volendam, dat de wedstrijden afwerkte in de Tweede Divisie.

Doorbraak bij Volendam

Op 16 oktober 2020 debuteerde Twigt eveneens in de A-selectie van FC Volendam, dat in de Keuken Kampioen Divisie met 5-1 wist te winnen van Jong PSV. In de 88ste minuut gunde trainer Wim Jonk hem een invalbeurt door Boy Deul naar de kant te halen. In het seizoen 2020-2021 mocht de middenvelder in totaal zestien wedstrijden opdraven namens Het Andere Oranje. Door toedoen van NAC Breda (4-1 nederlaag) werd de route naar de Eredivisie afgesneden in de play-offs om promotie/degradatie.

Twigt maakte op 27 augustus 2021 zijn eerste doelpunt als profvoetballer. In de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht (5-0) maakte de Amsterdammer na ruim een uur spelen het vierde doelpunt. Hij speelde dat seizoen 25 officiële wedstrijden voor de Volendamse voetbaltrots, maar in de laatste maanden van het seizoen deed Jonk al dan niet gedwongen nauwelijks meer een beroep op hem. Tijdens zijn afwezigheid vanwege een blessure promoveerde de club naar de Eredivisie.

Pas op 11 januari 2023 maakte Twigt in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-0 nederlaag) zijn rentree bij FC Volendam. De middenvelder vierde zijn Eredivisie-debuut met een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Ajax. Drie dagen later scoorde hij zelfs in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3-2 zege). Het elftal van Jonk draaide een goede tweede seizoenshelft, waardoor lijfsbehoud een feit werd.


In actie voor Jong Oranje (Pro Shots)

Interlandcarrière

Twigt debuteerde op 12 september 2023 voor Jong Oranje, dat een 0-2 zege boekte op de leeftijdsgenoten van Macedonië. In oktober speelde hij zijn tweede en derde wedstrijd voor dit team. Tijdens die tweede interlandperiode moest hij een bekerwedstrijd van FC Volendam aan zich voorbij laten gaan. Tot zijn eigen frustratie werd diens club uitgeschakeld door amateurclub Excelsior Maassluis (1-0).

Laatste update: 24 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie