Weergaloos einde tussen NEC en Volendam

De wedstrijd tussen NEC en Volendam leek een simpele overwinning voor Volendam te gaan worden. Na een rode kaart voor de Nijmegenaren, kon Volendam de overwinning al ruiken. Dit lukte uiteindelijk niet, de wedstrijd eindige in 3-3 door negen historische minuten in Nijmegen.

Volendam geeft overwinning weg

NEC schoot uit de startblokken en de club kwam na zes minuten al op voorsprong. Koki Ogawa zette zijn ploeg op voorsprong na geklungel in de achterhoede van Volendam. De uitploeg verloor de bal in de opbouw en NEC profiteerde hier van door te scoren. Ogawa dacht daarna ook de 2-0 binnen te werken, maar het doelpunt werd geannuleerd. Na een half uur te hebben gespeeld deed Robert Mühren wat terug voor Volendam en hij trok de stand gelijk.

Elayis Tasvan pakte een aantal minuten voor rust op een domme manier zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Hierdoor leek Volendam alle kans te krijgen om tegen tien man te gaan winnen. De twee clubs gingen met een gelijke stand de rust in, maar met een man meer zou Volendam dit uit moeten spelen.

Weergaloze laatste minuten

Ondanks dat NEC met een man minder speelde in de gehele tweede helft wist de club nog aardig wat kansen te creëren. Uiteindelijk kon de ploeg de druk van Volendam niet meer aan en Milan de Haan scoorde voor het team van Matthias Kohler. Na dit doelpunt leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Volendam. Tegenover tien man vanuit NEC zou er toch weinig mis kunnen gaan..

Dit bleek niet helemaal waar te zijn aangezien NEC in de extra tijd een penalty kreeg en langszij kon komen. Magnus Mattsson werkte de bal simpel binnen vanaf elf meter, waardoor de wedstrijd in 2-2 leek te eindigen. Twee minuten voor tijd kreeg Volendam daarentegen een vrije trap en Calvin Twigt wist deze kans te verzilveren. Hij schoot de bal op een wonderschone manier binnen en dacht de wedstrijd te hebben beslist.

Ondertussen zijn we in minuut 98 en heeft NEC nog een laatste hoekschop gekregen. Zelfs keeper Jasper Cillessen gaat mee naar voren en Koki Ogawa weet de bal binnen te werken nadat iedereen onder de bal door kopt. Daardoor is deze wedstrijd in 3-3 geëindigd.

De twee clubs hebben ook direct historie te schrijven. Er was nog nooit drie keer gescoord in de extra tijd van een Eredivisiewedstrijd.

Scoreverloop: 1-0 (6′) K. Ogawa, 1-1 (34′) R. Mühren, 1-2 (78′) M. De Haan, 2-2 (90+1′) M. Mattsson, 2-3 (90+6′) C. Twigt, 3-3 (90+8′) K. Ogawa