Calvin Twigt: de ‘Wim Jonk 2.0’ binnen de witte lijnen?

Foto: Calvin Twigt: de ‘Wim Jonk 2.0’ binnen de witte lijnen?

Ineens was hij er als speler in de Eredivisie, en liet meteen ook zijn voeten spreken: Calvin Twigt. Jonge middenvelder van FC Volendam, begiftigd met een flinke portie talent. Een nieuwe Wim Jonk lijkt te zijn opgestaan bij de Palingclub. Al zal hij nog even tijd nodig hebben.

Twintig jaar is hij inmiddels, via de jeugd van Buitenveldert kwam hij een kleine tijd jaar geleden in de opleiding van FC Volendam terecht. Een talent in wording. Rechtspoot, die vooral centraal op het middenveld maar ook aan de rechterkant goed uit de voeten kan.

Calvin Twigt. Bij die naam zal nog niet bij iedere voetballiefhebber in Nederland een lampje gaan branden. Maar ongetwijfeld bij de échte kenners wel. in 2021 werd hij door de clubleiding van Volendam beloond met een langjarig contract. In datzelfde jaar had hij ook zijn debuut gemaakt, thuis tegen Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie.

Twigt liet in zijn jongere jaren bij het ‘andere Oranje’ al zien over een goed spelinzicht en voetbalintelligentie te beschikken. Met daarbij ook nog een goeie pass. In de Eredivisie mocht hij onlangs op een doordeweekse avond, in het uitduel in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax, een klein kwartiertje meedoen.

In de 77e minuut riep de speaker zijn naam door het stadion. Niet de gemakkelijkste wedstrijd voor Twigt om ‘even’ aan te treden, tegen nota bene de regerend landskampioen. De Volendamse formatie speelde verrassend en evenzo knap gelijk tegen de dolende Amsterdammers.

Doelpunt

Calvin Twigt hield zich goed staande, liet onder andere zien over een goed balgeval te beschikken. Afgelopen zondag in de degradatiekraker tegen FC Groningen kreeg hij van trainer Wim Jonk zelfs een basisplaats. Weer viel Twigt op het middenveld op door zijn vertoonde spel, in de 55e minuut scoorde hij ook nog.

Waardoor zijn ploeg – mede – uiteindelijk drie heel belangrijke punten pakte. Het eindsignaal had Calvin Twigt niet gehaald, kort voor tijd was hij gewisseld. De echte voetbalkenners hadden echter al genoeg gezien: als deze speler zich zo blijft ontwikkelen, lijkt er een soort van ‘Wim Jonk 2.0’ te zijn geboren.

Krijgt de ooit begenadigd voetballer van onder andere Internazionale en Ajax maar altijd kind van het dorp gebleven na al die jaren een nieuwe opvolger?

Gaat FC Volendam zich handhaven?

  • Ja
  • Nee
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie