FC Volendam vergroot crisis FC Groningen

Foto: FC Volendam vergroot crisis FC Groningen

De sportieve problemen van FC Groningen worden steeds groter. Na de thuisnederlaag tegen SC Cambuur (0-1) ging ook het bezoek aan die andere directe concurrent verloren: 3-2 voor FC Volendam.

Groningen zakte donderdagavond af naar de laatste plaats van de Eredivisie. Een nieuwe zeperd tegen Volendam kon de ploeg van Dennis van der Ree totaal niet gebruiken. De opvolger van Frank Wormuth zag zijn elftal prima aan deze degradatiekraker beginnen, maar een verkeerde terugspeelbal van nieuwkomer Matej Chalus leidde wéér een achterstand in: Gaetano Oristanio reageerde alert en schoof de 1-0 tegen de touwen.

Johan Hove kreeg de mogelijkheid om Groningen voor rust langszij te brengen. De Noorse winteraankoop schoot in het zijnet, maar maakte kort na de hervatting alsnog zijn eerste Eredivisie-doelpunt. Lang duurde de vreugde aan Groningse zijde achter. De defensie van de Trots van het Noorden werd verrast door Calvin Twigt, die eveneens zijn eerste goal op dit niveau maakte.

De Amerikaanse spits Ricardo Pepi bracht de bezoekers voor de tweede keer langszij. Groningen bleef daarmee in de wedstrijd, maar stapte desondanks opnieuw met een nederlaag van het veld. Robert Mühren zette de Volendammers voor de derde keer op voorsprong en ditmaal bleek dat wel toereikend voor de zege.

Scoreverloop: 1-0 (21′) G. Oristanio, 1-1 (50′) J. Hove, 2-1 (55′) C. Twigt, 2-2 (73′) R. Pepi, 3-2 (78′) R. Mühren

Wint FC Groningen van FC Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat FC Groningen degraderen?

  • Ja
  • Nee
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie