Verschrikkelijk nieuws voor de voetbalfan uit politiek Den Haag

Foto: Verschrikkelijk nieuws voor de voetbalfan uit politiek Den Haag

In de toekomst zal het vermoedelijk een stuk duurder zijn om een voetbalwedstrijd te bezoekers. Dat komt door de btw-verhoging op sportevenementen en concerten die is opgenomen in het akkoord op hoofdlijnen van politieke partijen PVV, VVD, NSC en BBB. Het heeft invloed op de prijs van de seizoenkaarten en losse tickets in het Nederlandse profvoetbal.

Voetbalkaartjes worden duurder door nieuw kabinet

De KNVB kwam donderdag met een opvallend positieve reactie naar aanleiding van het hoofdlijnenakkoord uit Den Haag. De bond sprak van ‘goed perspectief’ en ‘volop kansen op het gebied van sport’ Toch krijgt de voetballerij ook de nodige klappen. De btw-verhoging van 9 procent naar 21 procent op sportevenementen zorgt er voor dat de voetbalfan een stuk meer moet betalen voor de tickets.

Uit onderzoek van het SERC (Sports & Economics Research Centre) blijkt dat in het seizoen 2023/24 de goedkoopste seizoenkaart in de Eredivisie 136 euro kostte (bij Almere City). De duurste seizoenkaart voor een regulier vak was te vinden bij FC Twente: zonder kortingen moet de supporter 1.080 euro betalen. Met de nieuwe btw-tarieven zouden dit 151 euro en 1.199 euro zijn. Dat houdt in dat de prijzen van seizoenkaarten in de Eredivisie 15 tot 119 euro duurder worden.

Positief nieuws

Verder zijn er ook positieve aspecten aan het hoofdlijnenakkoord voor de voetbalwereld. In het akkoord kondigen de formerende partijen onder meer aan dat sport en bewegen centraal komen te staan om de gezondheid te verbeteren, gezondheidsverschillen te verkleinen en de zorgvraag te beheersen. Ook nemen de partijen extra maatregelen om misdragende supporters aan te pakken.

Daarnaast is er aandacht voor bestaanszekerheid en veiligheid van sport. “Een solide financiële basis voor een toekomstbestendige sport is dan wel van groot belang’, benadrukt de KNVB.”

Belachelijk besluit?

  • Echt wel
  • Ik snap het wel
94+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie