Rulli spreekt Ajax-ambities uit

Foto: Rulli spreekt Ajax-ambities uit

Gerominio Rulli is officieel speler van Ajax. De Argentijnse doelman komt voor ruim tien miljoen euro over van Villarreal. De doelman stond al op het trainingsveld, maar verscheen ook voor de camera van Ajax TV voor een eerste kennismaking.

Rulli is blij met zijn transfer naar Ajax. Toen de Amsterdammers zich meldden, hoefde de doelman niet lang na te denken of hij de stap wilde maken. “Ik ben de club heel dankbaar dat ze me gehaald hebben, want Ajax markeert een tijdperk in het voetbal. Ik kan niet wachten om mijn collega’s te ontmoeten.”

Rulli zat bij de WK-selectie die wereldkampioen werd. Oud-Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico, ook onderdeel van het winnende WK-team, vertelden de doelman al over de Amsterdammers. “Zij spraken vol lof over de club. Ze vertelden dat het een geweldige club is met fantastische fans. Ajax is een grote club in Nederland, dus de beslissing was makkelijk.”

Ajax contacteerde Rulli voor het WK

Het eerste contact tussen Ajax en de doelman dateerde al voor het WK. Klaas Jan Huntelaar belde de doelman op om zijn interesse te pijlen. “Vanaf toen heb ik hem vaker gesproken, evenals trainer Alfred Schreuder. Toen moesten we wachten tot de markt open ging en de transfer in gang gezet kon worden. Ik ben heel blij met de interesse en de manier waarop Ajax met me omging, zonder dat de club me kende.”

De doelman weet wat hij kan toevoegen aan Ajax: “Ik heb gelukkig erg goede keeperstrainers gehad van wie ik veel heb geleerd. Ik denk dat ik me vooral onderscheid vanwege de rust die ik heb in het doel.”

Over zijn doelstellingen bij Ajax is de Argentijnse doelman duidelijk. Bij Villarreal en ook bij Argentinië heeft de doelman de smaak van de eindoverwinning te pakken gekregen. “Ik ben heel erg fanatiek en ik denk dat dat het belangrijkste is. Ik wil prijzen winnen en mooie dingen laten zien bij deze club.”

NEC Nijmegen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Goede aanwinst voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie