Romário richt zich tot Neymar: ‘Nu jouw beurt’

Foto: Romário richt zich tot Neymar: ‘Nu jouw beurt’

Romário da Souza Faria keerde vorige week nog eventjes terug in Eindhoven, waar hij ooit furore maakte namens PSV. Ook in het shirt van Brazilië was hij bij vlagen niet te stoppen. Dit WK moet Neymar Jr zijn schoenen gaan vullen. Op de website van The Players’ Tribune werd gevraagd aan Romário om ‘een open brief’ aan de vedette van de huidige Seleçao te schrijven.

“Het moment waarop de jongens van de mannen worden gescheiden breekt aan”, opent de voormalig wereldster richting Neymar. “Ik verwacht dat je opnieuw veel bullshit, kritiek en gezeik over je heen krijgt van de mensen die hun geld verdienen met hun mening geven over andere mensen.”

“Ik weet heel goed hoe je je voelt. In 1993 spraken ook veel mensen slecht over mij. Er was kritiek op hoe ik mij uitliet in de media, ik zou ongedisciplineerd zijn. Maar wat wilden die critici eigenlijk? Moest ik toestemming vragen om gewoon te zijn wie ik ben? Als ik me als een soort heilige had moeten gedragen, dan was ik nooit de speler geworden die ik werd.”

‘Jouw beurt, Neymar’

Romário, die goed was voor 55 goals in 71 interlands, besluit: “Wat ik je wil vertellen: blijf jezelf. Weet je, kritiek zal er altijd zijn, maar de media, fans en tegenstanders bewonderen je ook als je je ware aard laat zien. Niemand verdient het meer dan jij om de zesde WK-titel naar Brazilië te brengen. Ik geloof in jou, net als heel Brazilië. Het is nu jouw beurt.”

Neymar staat momenteel op 75 goals in 121 interlands. De Goddelijke Kanaries openen donderdag hun WK-campagne met een wedstrijd tegen Servië, de andere landen in de poule zijn Zwitserland en Kameroen.

Scoort Neymar donderdag de 1-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Neymar wordt topscorer van dit WK

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie