RKC rekent in één helft af met Groningen

Foto: RKC rekent in één helft af met Groningen

De strijd om een ticket voor de Europese play-offs ligt nog helemaal open. In navolging van de morsende concurrentie maakte FC Groningen zelfs een lelijke uitglijder tegen RKC Waalwijk: 3-1.

Er werd zondagavond om 20:00 uur afgetrapt in Waalwijk. FC Groningen kon rekenen op de steun van bijna vierhonderd supporters. Zij waren echter niet blij met de aanvangstijd en dat leidde niet voor het eerst tot een protestactie. Vanuit het gastenvak werden gekleurde balletjes op het veld gegooid en werden duidelijke spandoeken ontrold, waardoor de wedstrijd kortstondig werd stilgelegd.

Ook de spelers van FC Groningen leken weinig zin te hebben om op dit tijdstip te spelen. Halverwege leidde de Waalwijkse formatie van Joseph Oosting namelijk al met 3-0. Finn Stokkers bracht RKC op het goede spoor door binnen 25 minuten twee keer te scoren en Richard van der Venne schoot de marge zelfs naar drie door op heerlijke wijze uit te halen.

Groningen kreeg bij een 2-0 stand nog wel een enorme kans. Jörgen Strand Larsen raakte de paal, waar Michael de Leeuw net niet in staat bleek om de bal tegen de touwen te werken. In de tweede helft wist de Noorse spits van de Trots van het Noorden wel te scoren na een goede aanval. Verder kwam de formatie uit Groningen echter niet.

Groningen blijft met 36 punten achtste in de Eredivisie, maar het gat met de nummer dertien (SC Cambuur) blijft welgeteld twee punten. RKC heeft nu 31 punten en lijkt aan één zege voldoende te hebben om lijfsbehoud veilig te stellen.

Scoreverloop: 1-0 (16′) Finn Stokkers, 2-0 (25′) Finn Stokkers, 3-0 (39′) Richard van der Venne, 3-1 (58′) Jörgen Strand Larsen

TIP: Wint Groningen wel van Sparta? Win 1.91 keer je inzet!

Gaat FC Groningen de play-offs halen?

  • Ja
  • Nee
20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie