Rienstra wijst naar Blind: “Ben hem heel dankbaar”

Foto: Rienstra wijst naar Blind: “Ben hem heel dankbaar”

Ben Rienstra heeft al het nodige meegemaakt in zijn carrière, maar het huidige seizoen zal hij nooit meer vergeten. Tijdens de voorbereiding werd de middenvelder van Fortuna Sittard plotseling buitenspel gezet nadat een hartcontrole een zorgelijke ontdekking oplevert.

Op 9 juli werd Rienstra door de dokter geïnformeerd, nadat hij aanvankelijk ‘weer door de APK’ gegaan dacht te zijn. Plotseling mocht de middenvelder (31) helemaal niets meer doen. “Je wordt dan ineens angstig om bijvoorbeeld naar de supermarkt te lopen. Gelukkig is mijn vrouw nuchter en herinnerde ze me eraan dat ik de dag ervoor nog shuttlerun-tests kon lopen”, zo laat hij aan ESPN weten.

Rienstra maakte zichzelf desondanks ‘helemaal gek’. Waar teamgenoten de voorbereiding door mochten zetten, daar stond zijn leven helemaal op de kop. “Je gaat nadenken over wat het belangrijkste in het leven. Bij mij is dat mijn vrouw, mijn twee jonge kinderen, mijn familie en genieten van het leven. Daar hoort alleen ook het voetbal bij. Ik ben bang geweest voor het einde van mijn carrière.”

Blind

Rienstra besloot Ajax-speler Daley Blind, die met een defibrillator speelt, in te schakelen. “Ik heb Daley gebeld voor een second opinion. Ik ben hem heel dankbaar daarvoor. Hoewel onze hartproblemen niet te vergelijken zijn, want dat van hem is heftiger, hebben we mentaal hetzelfde probleem en wilde ik weten hoe hij daarmee omgaat.”

Uiteindelijk bleek het allemaal met een sisser af te lopen. Rienstra: “Toen ik groen licht kreeg van de doctoren, zei mijn vrouw dat ik meteen het veld op moest gaan. Anders ga je er tegenop kijken en wordt de drempel alleen maar hoger.”

Degradeert Fortuna? De odd bij bet365 is 1.90!

Moeten profvoetballers vaker worden gecheckt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie